În contextul eco-memoriului-protest, RER se disculpă

1Comentariu
În contextul eco-memoriului-protest, RER se disculpă
„Ca urmare a unor articole de presă apărute în mass-media locală despre tăierile şi toaletările de arbori efectuate de societatea RER Ecologic Service în Oradea, întemeiate pe un memoriu transmis Prefecturii Bihor, dorim să aducem câteva lămuriri”, începe răspunsul societăţii, adresat JB pe mail.


Conform acestuia, în 23 iunie 2014, în urma unei licitaţii, RER Ecologic Service a încheiat cu Primăria un contract de servicii pentru doborât arbori, tăieri de corecţie şi extragerea sistemului radicular. În baza acestuia, RER prestează, la comanda Primăriei, tăieri şi toaletări de arbori în jumătatea de oraş de pe malul drept al Crişului Repede. Pe partea de oraş aflată pe malul stâng, operator este Elecbrans SRL, societate care nu are nicio „legătură conexă” cu RER, transmite societatea.

„Conform HCL nr. 429/2009, „toaletarea, tăierea de orice fel sau scoaterea din rădăcini a oricărui fel de arbore, arbust, pom fructifer nu este permisă decât în baza autorizaţiei scrise şi prealabile eliberate de Primăria Municipiului Oradea, iar conform Legii nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, tăierile arborilor sănătoşi se pun în aplicare numai după obţinerea avizului emis de agenţiile judeţene pentru protecţia mediului”, transmite RER, cu menţiunea că „în urma toaletării, crengile sunt tratate cu ulei de in, pentru prevenirea îmbolnăvirii lor”. „În aceste condiţii, RER Ecologic Service respinge acuzaţiile că ar masacra arborii sănătoşi din Oradea”, este concluzia mesajului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor