Ţin cu dinţii de Padiş

3Comentarii
ORADEA – Anul nou continuă disputele vechi. „Vă transmitem motivele care stau la baza demersurilor noastre pentru a stopa „nebunia” unui proiect devastator pentru biodiversitatea, habitatele şi biotopurile din Parcul Natural Apuseni”, începe un comunicat semnat de Mihai Togor, preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică „Munţii Apuseni”(CRSE).

Pe patru pagini A4 sunt expuse raţiunile pe care se bazează opoziţia faţă de staţiunea Padiş – Lazuri, dar şi acuze grave.

Afacere imobiliară?
Conform acestuia, „demersurile SC CTHR Padiş SRL sunt o publicitate mascată pentru o afacere imobiliară de vânzare de terenuri lotizate, demarată pe site-uri şi anunţuri de publicitate imobiliară”. Afirmaţia ridică semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât, pe site-ul Publitim, în 10 decembrie a apărut anunţul „Vând parcele de 1.000 mp în cea mai mare staţiune din România, Padiş – Lazuri, Tel. 0746.216***, preţul orientativ: 40.000 euro”.

Incompetenţă?
În replică, susţinătorii staţiunii de schi din Apuseni, de maxim 3.000 de locuri, contestă competenţa semnatarilor. „Competenţa acestor şefi de ONG este dovedită şi prin faptul că amestecă problematica ecologică cu cea economică, şi de faptul că reuşesc să compileze din lucrările care descriu întreaga floră şi faună a Parcului Natural Munţii Apuseni. Faptul aparent inexplicabil că apoi «înghesuie» atâtea plante şi animale în suprafaţa de 8 la mie din 86 hectare (suprafaţa construibilă din proiectul Padiş) ar putea fi eventual explicat prin dorinţa lor de «a muta» în zona de protecţie acest teren al CTHR Padiş”, declară Mircea Caster, consilier PR al investitorilor.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor