În curând, a treia ediţie a Infinite Dance Festival

Spectacolul „Absurdia”
Spectacolul „Absurdia” - © FOTO: Infinite Dance Festival
În cele şapte zile ale evenimentului, publicul va putea urmări spectacole prezentate de 12 trupe.

Cea de-a treia ediţie a festivalului de dans şi multiart al Teatrului Szigligeti, Infinite Dance Festival, va avea loc între 22-28 octombrie, în Oradea. În cele şapte zile ale evenimentului, publicul va putea urmări spectacole prezentate de 12 trupe, dar şi Gala Academiilor, cu participarea celor trei universităţi de dans din regiune. Totodată, în program apar workshop-uri concerte, spectacole ale mai multor trupe amatoare, dar şi un performance multiart.

Obiectivul Infinite Dance Festival este acela de a familiariza publicul cu diversele forme ale artei mişcării şi a dansului. Această a treia ediţie a festivalului scoate în evidenţă trendurile din lumea dansului contemporan, programul incluzând atât spectacolele celor mai cunoscute trupe din România şi Ungaria, dar şi ale unor artişti debutanţi.

Accent pe tinerele talente

Un angajament important al Infinite Dance Festival este susţinerea grupurilor amatoare din regiune, dar şi debutanţilor care lucrează la un nivel artistic înalt în arta mişcării şi a dansului.

A treia ediţie a festivalului include mai mulţi artişti tineri decât cele anterioare. Cele mai multe spectacole ale debutanţilor s-au realizat cu sprijinul Programului „Imre Zoltán”, aduse la Oradea în colaborare cu Fondul Naţional Cultural din Ungaria. Cele şase spectacole au fost realizate cu ajutorul unor mentori renumiţi precum Grecsó Zoltán, Hód Adrienn, Földi Béla sau Velekei László.

În cadrul festivalului, Ansamblul Nagyvárad prezintă noua coregrafie al tânărului artist Györfi Csaba, intitulat „Necunoscutul”, în 25 octombrie. În 28 octombrie, va avea loc spectacolul „Counterbody” al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, având, de asemenea, un coregraf tânăr. Studenţii academiilor de dans din regiune vin la Oradea pentru a treia oară.

Legszukseglet @ FOTO: Infinite Dance Festival Legszukseglet @ FOTO: Infinite Dance Festival ©

În cadul spectacolelor ce vor fi prezentate în Sala Mare se numără producţia intitulată „Absurdia” a Baletului Contemporan din Szeged (Ungaria), o trupă de renume internaţional. Apoi Teatrul de Dans Bartók din oraşul maghiar Dunaújváros va veni în festival pentru prima oară, cu spectacolul „Terminal”.

Sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească două spectacole scurte în Sala Mare a teatrului. În prima jumătate a serii, va avea loc spectacolul „Nevoia de aer” de Ziggurat Project, realizat în cadrul programului Imre Zoltán, iar în a doua parte, „Labirint” de Compania Duda Éva.

Ediţia din acest an a festivalului va fi închisă de spectacolul de balet contemporan intitulat „Deşteptarea corpului” al Operei Maghiare de la Cluj-Napoca. Producţia de anvergură, cu muzică live, repovesteşte dezvoltarea societăţii umane pe limbajul dansului.

Workshop-uri

În cadrul Infinite Dance Festival, vor avea loc workshop-uri de teatru-mişcare conduse de Szabó Attila, Andreea Belu şi Simona Dabija, dar şi al treilea workshop de tehnică scenică al Uniunii Teatrale Maghiare (MASZÍN), organizat în colaborare cu Uniunea Maghiară de Tehnică Scenică.

În 25 octombrie, organizatorii vă invită la un performance multiart, împreună cu scriitorii Mişcării Oradea Vie, dar şi dansatori, muzicieni şi artişti plastici. Evenimentul va avea loc în corpul G al Cetăţii Oradea.

În 26 octombrie, snteţi invitaţi la o petrecere tip „casa dansului”, iar în 27 octombrie, la o seară de dans cu lampioane. De joi până sâmbătă, vor avea loc concerte în Cafeneaua Moszkva. Mai multe informaţii despre acestea găsiţi pe pagina Facebook a barului.

Bilete şi abonamente

Biletele şi abonamentele la festival sunt deja disponibile la agenţia de bilete a teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 14 – 19), sau online,a www.biletmaster.ro. Mai multe informaţii despre spectacole găsiţi pe site-un Teatrului Szigligeti (www.szigligeti.ro), pe idf.szigligeti.ro, dar şi pe pagina Facebook oficială a evenimentului.

Totodată, oferta de programe va fi putea fi accesată prin aplicaţia FestivApp, utilizatorii căreia vor fi anunţaţi în timp real despre eventualele schimbări de program.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !