În laboratoarele designerilor cu Daniel Pantea

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Daniel Pantea s-a inspirat din lumea vegetală
Daniel Pantea s-a inspirat din lumea vegetală - © Foto: Daniel Pantea
În acest an, studenţii de la Design Vestimentar nu au prezentat la vernisajul tradiţional doar transpunerea ideilor vestimentare în ţinute. Pentru prima dată, ei au lăsat publicul să pătrundă în mecanismele lor de creaţie.

„Inspiraţia pentru ţinuta prezentată în cadrul expoziţiei de la Biblioteca Universităţii a pornit de la o specie de ciupercă, Coprinus Comatus, odată cu propunerea temei de către prof. Amalia Judea, şi anume «Lumea vegetală», temă în care am încercat să evidenţiez textura ciupercii, un degrade în alb şi negru curgând înspre margini. Textura aceea am reuşit să o obţin prin lipirea pe material textil a unor forme din vatelină, ca niște solzi, vopsite la bază şi suprapuse dinspre partea de jos”, explică studentul Daniel Pantea, protagonist al evenimentului de la Biblioteca Universităţii.

Pasiunea pentru acest domeniu a venit în timp. Daniel Pantea spune că a venit „cu o oarecare întârziere la Facultatea de Arte Vizuale, la Design Vestimentar. Eu terminasem un liceu în domeniul economic, şi din această cauză am urmat şi Facultatea de Ştiinţe Economice, ce-i drept, pentru foarte scurt timp. Simţind că acest domeniu nu e pentru mine şi că nu e ceea ce mă vedeam făcând tot restul vieţii, firea mea fiind de artist, puţin mai spontan, mai dezordonat, am făcut alegerea corectă, pe care nu o regret, aceea de a renunţa la domeniul economic în favoarea designului vestimentar.

Chemarea mea pentru Artele Vizuale e oarecum… genetică, tatal meu fiind pasionat de pictură în tinereţe, iar mama mea fiind croitoreasă pentru o perioadă îndelungată de timp. Cu ajutorul ei şi susţinerea acordată, am reuşit să ating un prag mediu, având încă multe lucruri de învăţat, dar cu multă perseverenţă şi dedicaţie, cu răbdare şi multă practică, poţi ajunge exact unde îţi doreşti, făcând lucrul care te face fericit şi împlinit”, consideră Daniel Pantea.

pantea40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !