În premieră, tinerii ortodocşi bihoreni s-au întâlnit la Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
În premieră, tinerii ortodocşi bihoreni s-au întâlnit la Oradea
Prima ediţie a Întâlnirii tinerilor bihoreni are loc sâmbătă la Oradea. Evenimentul a adus în urbea de pe Crişul Repede nu mai puţin de 600 de tineri, cu vârste între 14 şi 25 de ani, din 102 parohii din cuprinsul Episcopiei Oradiei.

,,Tinerii au fost selectaţi din grupurile de tineri implicaţi în activităţile catehetice şi de tineret care se desfăşoară în aceste parohii’’, a spus părintele vicar al Oradiei, prof. Radu Rus

Costumaţi în streia populare, tinerii au fost însoţiţi de preoţii parohi şi de profesorii de religie din localităţile de provenienţă.

Întâlnirea a debutat la ora 9,la Catedrala Episcopală ,,Învierea Domnului şi Sfântul Ierarh Andrei, cu o Sfântă Liturghie celebrată de PSS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradie, alături de un sobor de preoţi. După Litughie, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate merituoase la etapa judeţeană şi la cea naţională a Olimpiadei de Religie, atât pentru învăţământul de masă, cât şi pentru învăţământul teologic preuniversitar.
13308409_1074987295909435_127181159605118037_o

Episcopul Sofronie Drincec i-a felicitat pe tineri pentru rezultatele obţinute la concursurile la care au participat şi pentru că au ales să poarte haine populare autentice, speficie zonei din care provin.

După o poză de grup, realizată în faţa Catedralei, elevii au plecat într-un pelerinaj spre Mănăstirea Sfânta Cruce din Oradea. Aici, tinerii, ghidaţi de o măicuţă, au vizitat mănăstirea şi au luat prânzul.

Ziua se va încheia la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu un spectacol folcloric oferit de elevi şi cadre didactice de la Liceul de Arte din Oradea.

,,Întâlnirea tinerilor ortodocși bihoreni se încadrează în seria de manifestări organizate de Episcopia Oradiei cu prilejul Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română’’, a precizat prof. Florin Negruţiu, inspectorul de religie din cadrul ISJ Bihor.

13308427_1074987679242730_1641055031224025866_o1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor