În robe de avocați și procurori

De Crina Dobocan
În robe de avocați și procurori
Studenții de la Facultatea de Drept din Oradea au participat la un proces simulat în drept penal.

Asociația Europeană a Studenților la Drept (ELSA) Oradea le-a oferit câtorva studenți oportunitatea de a îmbrăca roba de avocat sau cea de procuror și șansa de a participa la un proces simulat în drept penal.

Tinerii participanți au fost împărțiți în echipe de câte doi avocați, care s-au pregătit atât din punct de vedere al reclamantului, cât și al pârâtului. În ziua procesului, prin tragere la sorți, s-a decis în ce calitate și-au susținut argumentele, dar și împotriva cărei echipe au pledat.

Procesul penal simulat a avut ca obiect comiterea unei infracțiuni de malpraxis, iar participanții, împărțiți în trei echipe, au adus argumente care să conducă la condamnarea inculpatei pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, și argumente care să conducă la achitarea sa și a respingerii celorlalte pretenții formulate de persoanele vătămate.

Abilități

Din echipa 1 au făcut parte studenții Viorel Vancea și Bogdana Geiger, din echipa a II-a: Ștefania Cucura și Bianca Chereji, iar din echipa a III-a, Bianca Sărac și Adriana Pele. Pledoariile au fost susținute în fața juraților: av. Anabela Mihuț, av. George Berche și av. Cristian Miheș. În rolul grefierului a fost Emanuela Tudorache.

„Concursul de procese simulate a fost organizat cu scopul de a pune în practică ceea ce învață în facultate și a vedea cum se descurcă. Este și un bun prilej pentru dezvoltarea juridică, dar și o contribuție la creșterea abilităților de a vorbi în public”, a declarat Claudia Romocea, președintele ELSA Oradea și sufletul manifestării.

La final au fost stabiliţi câştigătorii şi au fost premiați cei mai buni oratori.

proces-simulat-10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !