Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor sărbătorită la Salonta

De ziua Eroilor
De ziua Eroilor - © FOTO: Primăria Salonta
Sărbătoarea Înălţării Domnului este consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească.

Pe 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege, conform căreia Ziua Înălțării Domnului a fost declarată Ziua Eroilor. Eroii români căzuţi pe câmpurile de luptă sunt pomeniţi în această zi în toate bisericile din ţară şi din străinătate.

Praznicul Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, 17 mai 2018, au fost sărbătorite la Salonta printr-o frumoasă și înălțătoare manifestare religioasă. La eveniment au participat cadre militare active și în rezervă, oficialități locale, elevi, dar și o mulțime de credincioși. Cu toții au fost prezenți la parastasul celebrat de preotul Marian Nicolae, pentru a-i comemora și a le aduce un omagiu eroilor, ostașilor și luptătorilor români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

salonta-eroi

Semnificația zilei a fost prezentată de Cristian Cociuba, profesor de istorie la Liceul Technologic nr. 1 Salonta: „Eroii reprezintă jertfa de veacuri a unui neam! Dar nu-i de ajuns numai să ne aducem aminte de ei cu respect şi recunoştinţă! În această sfântă zi, ei cer de la noi să ne schimbăm firea prin înnoirea minţii, schimbarea mentalităţii, şi o recâştigare a gândirii sfinte care să ne ducă spre o renaştere, o reînnoire a sufletelor noastre în a deveni mai buni, mai cinstiţi, mai muncitori, plini de înţelegere şi dăruire. Se vorbeşte de o lume nouă! Duhul eroilor vrea de la această lume, o slujire nouă, un ideal nou de viaţă plin de demnitate, de muncă cinstită, iubire, de jertfă şi istorie. Să căutăm a ne ridica cu viaţa şi faptele noastre la înălţimea Virtuţilor lor.”

Elevii Liceul Technologic nr. 1 Salonta au prezentat momente artistice. Evenimentul s-a încheiat cu depunere de coroane de flori din partea instituțiilor și a partidelor politice din oraș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !