Înalţi procurori la bilanţul PCA Oradea

De Cristian Horgoș
Bogdan Licu
Bogdan Licu
Bilanţul pe 2013 a Parchetului Curţii de Apel Oradea a atras procurori de la CSM şi de la Parchetul suprem.

Adunarea Generală a procurorilor de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Oradea şi a parchetelor subordonate a avut loc vineri, în prezenţa a trei membri în prezenţa ai Consiliului Superior al Magistraturii (procurorii Luminiţa Palade şi Bogdan Gabor precum şi judecătorul Horaţius Dumbravă), precum şi a lui Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi a procurorului Alexandra Şinc, consilier al procurorului general al PÎCCJ.

Din datele statistice şi din raportul prezentat de procurorul general Aurel Mascaş al PCA Oradea, a rezultat că procurorii au avut de soluţionat, în anul 2013, mai multe dosare decât în anii precedenţi, în condiţiile în care indicatorii de calitate au înregistrat îmbunătăţiri semnificative, fapt posibil printr-o mai bună organizare şi eficientizare a activităţii.

Sechestre la evaziuni

„În materialul prezentat, s-a subliniat în mod pozitiv reacţia fermă a procurorilor în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor în dosarele în care sunt cercetate infracţiuni care afectează bugetul consolidat al statului, precum şi patrimoniul altor părţi vătămate, abordare care urmează a fi menţinută şi în viitor, în condiţiile în care numărul infracţiunilor de acest gen, conform statisticilor, a înregistrat creşteri”, mai transmite procurorul Tiberiu Sigheartău, purtător de cuvânt al PCA Oradea.

Alte domenii de activitate care au înregistrat creşteri, în anul de referinţă, pe lângă activitatea de urmărire penală, sunt activitatea judiciară, în materie penală şi civilă, precum şi cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Preocupaţi de noile Coduri

Din luările de cuvânt ale participanţilor, a rezultat importanţa luării măsurilor necesare de aplicare a noului cod penal şi a noului cod de procedură penală, intrate în vigoare în 1 februarie, în vederea asigurării eficienţei şi finalităţii actului de justiţie.

„În urma dezbaterilor, s-a concluzionat că procurorii, în virtutea rolului fundamental pe care îl au în realizarea justiţiei penale, trebuie să continue să acţioneze, în continuare, cu fermitate, pentru asigurarea stării de legalitate cu privire la valorile ocrotite prin mijloace de drept penal şi protejarea statului de drept”, a conchis procurorul Sigheartău în comunicatul de presă.

Raportul de activitate al PCA Oradea pe anul 2013 a fost remis presei şi va fi postat pe site-ul oficial la adresa pcaoradea.mpublic.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !