Inamicii mizeriei stradale

5Comentarii
Inamicii mizeriei stradale
ORADEA - Verificările legate de curăţenia din oraş pe cele 16 sectoare de activitate au început deja şi se desfăşoară zilnic, între orele 8-15. Până acum au fost depistate lipsa câtorva capace de canal în Piaţa 1 Decembrie, canale pluviale înfundarte, coşuri de gunoi avariate, pubele arhipline, neridicate şi plăcuţe de străzi şi indicatoare deteriorate.

Cea mai mare problemă a fost legată de găsirea a peste 30 de maşini abandonate.

 „Fiecare inspector are Fişa Străzii pe care o completează zilnic cu problemele găsite pe teren. Acestea ţin de salubritatea stradală, de măturatul strazii şi golitul coşurilor, de salubritatea menajeră, ridicatul pubelelor, starea curăţeniei platformelor gospodăreşti de la asociaţiile de propietari”, spune ing. Adrian Mircea Stejeran, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcţiei Tehnice.

 

Cureţi sau pleci

Inspectorii punctează de asemenea construcţiile ilegale de garaje şi amenajările de parcări, avariile termoficare, alimentarea cu apă, câinii comunitari, iluminatul public, afişajul şi gropile din carosabil. Serviciul acesta funcţionează şi în weekend, când câte un delegat însoţeşte operatorul de salubritate, pentru a vedea concret cum se lucrează. În zonele cele mai aglomerate din Oradea, respectiv, strada Republicii şi cartierele Rogerius şi Nufărul, se va lucra şi în schimbul doi, dacă va fi nevoie. Deoarece primarul Ilie Bolojan vrea în cel mai scurt timp un oraş curat, inspectorii au luat foarte în serios aceste controale. Dacă problemele întâlnite nu se remediază, ci mai mult, abatereile se repetă de trei ori, angajaţii riscă să-şi piardă locurile de muncă.

„Constatările cu privire la aceste aspecte se comunică zilnic pe bază de semnatură sau prin fax operatorului, care are atribuţiile să le remedieze în cel mai scurt timp. Nerezolvarea unei probleme găsite în sectorul de activitate este ori din vina inspectorului, care nu a depistat problema, ori a  operatorului, care nu a luat măsurile ce se impuneau pentru remedierea acesteia”, adaogă Adrian Mircea Stejeran.

 

Carmen Brehoi5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor