Inaugurări în lanț la Aleșd

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Inaugurări în lanț la Aleșd
Cultura și sportul sunt priorități pe agenda primarului Ioan Todoca.

Afirmația e susținută de inaugurarea unei piste de alergat și a bustului lui Mihai Viteazu, eveniment care au avut loc în decursul doar a câtorva zile.

Noua pistă de alergata fost realizată cu susținerea Holcim România, partener de nădejde al Primăriei Aleșd și al comunității.
Proiectul ”Modernizare pistă de alergare Arena Sportivă, orașul Aleșd, Județul Bihor” a fost finalizat încă din aprilie cu sprijinul Holcim România, și este un răspuns la nevoia localnicilor de a aavea un astfel de spațiu. Suprafața totală a pistei de atletism este de 2.160 mp. Pista are dimensiunile standard, deci aici se vor putea organiza competiții și concursuri de atletism atât la nivel local, cât și zonal și județean.
Pista este construită din zgură și având o lungime de 400 de metri, e trasată pe patru culoare de alergare pe o distanță de 300 de metri și pe șase culoare pe o lungime de 100 de metri. Pista de atletism a fost o dovadă că programul „Salut, viață sănătoasă”, derulat de Holcim prinde contur și înafara fabricii și ajunge în comunitate. De-altfel Ignacio Arroyo, directorul Holcim Aleșd a subliniat că este bucuros că poate contribui la îmbunătățirea stilului de viață din zonă.

Sponsorizarea oferită de Holcim România pentru realizarea proiectului este de 148.500 de lei.
x_8todoca2-12k

„Modernizarea pistei de atletism din oraşul Aleşd vine ca o invitaţie pentru populaţia oraşului de a practica un stil de viaţă sănătos, ”, aspus, la rândul său, primarul Aleșdului Ioan Todoca. Inauguarea pistei nu a avut doar o dimensiune festivă, ci și una competițională, cu acest prilej peste 500 de copiii participând la competiții de atletism, precum și un meci de fotbal.

Serie de busturi

Cu sprijinul SMV Ploiesti, singura fundație din țară dedicată programului Centenar, condusa de ing. Mircea Cosma, 16 busturi ale întregitorilor neamului vor fi instalate în mai multe localități din vestul țării, proiectul făcând parte din seria demersurilor pe care societatea din Ploiesti le-a susținut pentru anul Centenar. După inaugurarea de la Aleșd, a bustului lui Mihai Viteazu, monumente ale întregitorilor neamului: Aleșd, Băile Felix, Chișineu-Criș, Deta, Periam, Lugoj, Geoagiu, Hunedoara, Timișoara, Biharia, primul dintre acestea, bustul lui Mihai Viteazul, fiind dezvelit ieri, la Aleșd. Evenimentul a fost organizat de Primăria Alesd, iar printre invitati s-au numărat și senatorul Cornel Popa, Mircea Cosma (SMV Ploiești), Andrei Turcanu (președintele ANL), vicepreședintele Consiliului județean Bihor, vicepreședintele CJ Traian Bodea. Special pentru evenimentul de dezvelire a bustului marelui domnitor al tării a fost prezent și Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Sofronie, care a oficiat slujba de sfințire a monumentului.

Au sustinut alocutiuni primarul din Alesd, Ioan Todoca, senatorul Cornel Popa, Ioan Mang, Andrei Turcanu și Mircea Cosma.

x_8todoca1-12k

Bustul lui Mihai Viteazul a fost ridicat în parcul din fața Casei de Cultură a orașului Aleșd. În cuvântul adresat cu acest prilej, Episcopul Sofronie a spus că evidențierea Domnitorului Mihai Viteazul în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam are un puternic simbolism.

Preasfinția Sa a subliniat că ridicarea în Aleșd a bustului „marelui Voievod Mihai Viteazul, făuritorul celei dintâi uniri a tuturor românilor” este îmbucurătoare:„Este cu atât mai îmbucurător cu cât pe aceste pământuri în care trăiesc mai multe naționalități, având confesiuni diferite și rugându-se lui Dumnezeu în limbi diferite, se petrece evenimentul acesta. Pentru comunitatea românească ortodoxă din orașul Aleșd este o mare bucurie; este o onoare pentru toți locuitorii acestui oraș, în definitiv”.

Copiii de la școala din Aleșd au prezentat un program cultural, iar la final au fost depuse flori la monumentul inaugurat.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor