Inca 6500 de arbori pentru o noua padure in Timis

De A. Strugariu
Voluntarii vor planta 6.500 de puieţi de frasin şi stejar în localitatea Livezile
Voluntarii vor planta 6.500 de puieţi de frasin şi stejar în localitatea Livezile
Săptămâna viitoare se plantează fapte bune în Timiş. Sute de voluntari vor planta, sâmbătă, 6.500 de puieţi de frasin şi stejar în localitatea Livezile, după ce în toamna anului trecut s-a împădurit încă un hectar de teren din aceeaşi zonă în cadrul campaniei „Plantăm fapte bune în România”. Oricine este binevenit la plantări.

Echipa „Plantăm fapte bune în România” va continua acţiunile de plantare din judeţul Timiș, sâmbătă, 17 noiembrie.

„Chemăm alături de noi mass-media, voluntarii, societatea civilă, publicul larg, autorităţile şi mediul privat din Timiș pentru a se implica în protejarea şi creşterea de păduri în judeţul nostru. Aproximativ 300 de voluntari din Timișoara vor planta 6.500 de puieţi de frasin și stejar, pe o suprafață de 1,3 hectare, începând cu ora 10.00, în comuna Livezile din judeţul Timiș. În toamna anului 2011 a fost plantat 1 hectar cu frasin și cer, s-au făcut întreținerile în primăvara 2012, iar acum revenim pentru a completa această suprafață cu încă 1,3 hectare”, anunţă reprezentanţii Eco Club Timişoara, coordonatorii acestei campanii în judeţul Timiş.

Consiliul Local Livezile a aprobat punerea la dispoziţie a terenului şi pregătirea acestuia în vederea împăduririi.

Acţiunea este sponsorizată de o companie privată din Timişoara, iar la plantări vor participa, ca voluntari, angajaţi ai mai multor societăţi, precum și profesori și studenți ai Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatății de Vest.

Oricine vrea să-şi dedice o zi pentru această acţiune de împădurire este binevenit. Cei care doresc să participe la plantările din 17 noiembrie de la Livezile îi pot contacta pe coordonatorii campaniei pe adresa: raluca.lozici@ecotimisoara.ro, telefon 0727.464.616.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România bazată pe voluntariat şi este programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. „Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală”, spun organizatorii. Reprezentantul legal al mişcării este Asociaţia EcoAssist.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !