Inca doua programe de studii acreditate

Constantin Bungău
Constantin Bungău
„Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar” şi „Zootehnia” au primit „încredere” din partea ARACIS.

Veşti bune pentru Universitatea din Oradea din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). În ultima şedinţă a Consiliului ARACIS, acesta a acordat calificativul „încredere” şi a acreditat două programe de studii de la Universitatea din Oradea. Este vorba de „Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar” (cu o capacitate maximă de şcolarizare de 75 de locuri), gestionată de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, în colaborare cu Departamentul de Învăţământ la Distanţă şi Învăţământ cu Frecvenţă Redusă şi „Zootehnia”, de la Facultatea de Protecţie a Mediului (cu o capacitate maximă de şcolarizare de 50 de locuri).

„La primul program, la toţi indicatorii am îndeplinit calificativul maxim, iar la Zootehnie vom avea o vizită peste doi ani”, a spus Constantin Bungău, rectorul interimar al Universităţii din Oradea.

Arhitectura, neacreditată

Nu de acelaşi lucru se bucură specializarea Arhitectură din cadrul Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii, care a primit calificativul „neîncredere”.

„Conducerea Facultăţii de Arhitectură a depus o contestaţie, răspunsul ARACIS-ului la această contestaţie fiind negativ. Strategia Universităţii este de a recăpăta această specializare, pentru că noi considerăm că este o specializare importantă. Rămâne ca viitoarea conducere a Universităţii să găsească soluţii. Până atunci trebuie să facem demersurile pentru a obţine o autorizare provizorie”, a spus Constantin Bungău, unul din candidaţii la funcţia de rector al Universităţii din Oradea.

Potrivit acestuia, acest lucru nu-i va afecta pe studenţii din anii II-VI. În schimb, absolvenţii vor susţine examenul de licenţă la Cluj.

„Nu vom putea organiza admitere pentru anul I. Şi pentru că ne-am pierdut acreditarea, absolvenţii noştri vor susţine examenul de finalizare a studiilor împreună cu cei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”, a declarat profesorul Bungău.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !