Încă o poluare made OMV Petrom

Reactualizat la:
5Comentarii
Încă o poluare made OMV Petrom
Conducta OMV Petrom s-a spart iar în grădina familiei Costaş din Suplacu de Barcău, la fel ca în 30 decembrie 2017.


OMV Petrom recidivează cu poluarea la Suplacu de Barcău. Duminică, 25 februarie, o conductă s-a spart în grădina aceleiaşi familii care a mai fost poluată la sfârşitul anului trecut. „Când am ieşi afară am văzut că iar s-a spart conducta. De data aceasta în partea celaltă. I-am anunţat pe cei de la OMV Petrom la ora 14:20 să oprească pomparea şi de abia peste o oră au venit doi angajaţi să constate situaţia”, ne-a informat Sonia Costaş, proprietara grădinii poluate.

Reprezentanţii OMV Petrom spun că au luat măsurile ce se impun. „După ce am fost anunţaţi despre conducta spartă, noi am oprit pomparea, urmând să stabilim ce măsuri vom lua pentru decontaminare. Facem totul pe cale legală, aşa cum vrea doamna. Situaţia aceasta am moştenit-o şi noi”, ne-a declarat Isac Constantinescu, directorul operaţional OMV Petrom.

Pentru poluarea din data de 30 decembrie 2017 familia Costaş a ajuns în instanţă cu Petrom. Potrivit Soniei Costaş, cei de la Petrom au spus că suprafaţa afectată este de 100 de metri pătraţi, în timp de expertul angajat a calculat o suprafaţă de 700 de metri pătraţi.

Pe de altă parte, femeia solicită chirie din partea Petrom pentru conductele care trec prin grădina ei. „Ne-am informat! Ei sunt obligaţi prin lege să aibă un contract de închiriere pentru conductele care trec pe terenul nostru”, a precizat Sonia Costaş.

Neînţelegeri între OMV Petrom şi familia păgubită cu privire la suprafaţa afectată de poluare. O poluare produsă pe data de 30 decembrie în localitatea Suplacu de Barcău a fost anunţată la Garda de Mediu şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor abia pe data de 4 ianuarie. Deşi, conform legis...5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor