Încă patru zile pentru declaraţia pe venit D200

De Dan Birta
Contribuabilii bihoreni nu se prea grăbesc cu depunerea declaraţiei de venit
Contribuabilii bihoreni nu se prea grăbesc cu depunerea declaraţiei de venit
Cei care vor depune declaraţia de venit cu întârziere vor fi penalizaţi cu sume cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Se apropie termenul limită pentru depunerea declaraţiei pentru veniturile obţinute în anul 2013 de către persoanele fizice. Data de 26 mai este ultima zi în care aceste declaraţii mai pot fi depuse fără penalităţi. Cine depune declaraţia după 26 mai va fi penalizat cu sume cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Potrivit informaţiilor primite de la Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor, până luni, 19 mai, au depus declaraţia 8.741 de persoane, dintr-un total estimat de 18.775. Reprezentanţii Fiscului recomandă contribuabililor să nu lase pentru ultimele zile depunerea declaraţiilor, pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee.

Cine depune

Declaraţia se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani sau în natură din România, provenind din: activităţi independente; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; piscicultură; silvicultură; transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise; operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Declaraţia se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire ori prin celelalte metode prevăzute de lege. D200 poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere declaraţii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro

Formularul D200 se poate descărca de pe site-ul ANAF sau poate fi obţinut de la sediul AJFP Bihor.

26 mai este şi termenul limită pentru depunerea cererii pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit – C230 – către entităţile nonprofit. „Până luni, 19 mai, au fost depuse 22.719 de cereri”, a precizat Vasile Farc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !