Inca un milion de lei pentru ACS Poli Timisoara, de la CJT

De Delia S. Barbu
Sedinta CJT
Sedinta CJT
Complexul Dan Păltinişanu nu va mai rămâne fără curent electric sau apă caldă. Consilierii judeţeni au votat joi acordarea primului milion de lei pentru ACS Poli, sumă din care 300.000 lei sunt destinaţi administrării, după ce şi Consiliul Local Timişoara a aprobat o cotizaţie anuală de 4 milioane de lei pentru noua echipă de fotbal, 2 milioane urmând să fie alocate în acest an.

Joi, în şedinţa de plen a CJT, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri în legătură cu aderarea judeţului Timiş, prin CJT, la Asociaţia ACS Poli Timişoara. Asocierea, suma de bani alocată pentru 2012 ca şi cotizaţie şi posibilitatea de acordare a terenului către ACS Poli sunt cele trei aspecte cuprinse în proiect.

„Este un proiect complex, pentru că abordează probleme ce ţin de atribuţiile noatre privind finanţarea, dar şi de administrarea patrimoniului. S-a propus ca administrarea stadionului să fie realizată de Direcţia de prestări servicii Timiş. Am vrea ca prin această hotărâre să batem în cuie administrarea stadionului de către această direcţie.

S-a propus ca terenul să fie dat în folosinţă către ACS Poli, cu termenul de dare în folosinţă de un an, iar prelungirea termenului să se facă prin Hotărâre a CJT. S-a mai propus o cotizaţie de un milion de lei pe 2012 şi, dacă se constată că e nevoie de mai mulţi bani, mai avem timp până sfârşitul anului”, a spus Petrişor Nădăştean, secretarul CJT, în prezentarea proiectului.

Suma de un milion de lei se împarte în două: 700.000 lei merg în contul ACS Poli, iar 300.000 de lei în contul Direcţiei de prestări servicii Timiş, pentru administrare şi asigurarea utilităţilor.

„E stadionul nostru şi e patrimoniul nostru, deci de administrarea Complexului Dan Păltinişanu – pază, meciuri, utilităţi – ne vom ocupa noi, pentru ca să nu mai rămânem fără curent electric, apă caldă sau altele”, a spus şi preşedintele Titu Bojin. ACS Poli va prezenta trimestrial către CJT o informare privind execuţia bugetului.

„Stadionul Dan Păltinişanu va fi dat în folosinţă gratuită către asociaţie, întrucât aceasta este o persoană juridică nonprofit, fără scop patrimonial, iar serviciile de administrare a stadionului se vor realiza aşa cum s-a menţionat mai sus de către Direcţia de Prestări Servicii Timiş, inclusiv pentru terenurile de antrenament care nu se află în proprietatea judeţului Timiş, ci a municipiului Timişoara”, se mai arată în raportul CJT.

Consilierul Marcel Mihoc a fost ales să îl reprezinte pe Titu Bojin în şedinţele comitetului director. Alături de acesta se va afla şi consilierul judeţean Călin Dobra.

 Citeste si: Recasul devine ACS Poli Timisoara si primeste 4 milioane de lei pe an de la bugetul local0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !