Încălzire pe fibră de carbon – CARBON FIBER HEATING!

2Comentarii
Încălzire pe fibră de carbon – CARBON FIBER HEATING!
Mașinile de curse și motocicletele au nevoie ca la pit stop cauciucurile să fie păstrate calde până la revenire pe pistă. De aici idea unor huse încălzitoare cu fibră de carbon extrem de eficiente, iar de la Formula 1 până la încălzirea unei clădiri a fost un pas logic.

Acest sistem de încălzire se bazează pe fibra de carbon care oferă o înaltă rezistență electrica, dar și o economie de consum față de alte materiale cum ar fi Cuprul. De la activități sportive cum ar fi motociclismul sau Formula 1 precum și scaune încălzite pe teleski până la încălzirea casei, a echipamentelor industriale, fibra de carbon s-a dovedit extrem de eficientă.

Sub forma unui cablu electric izolat, fibra de carbon poate fi instalată sub podele pentru încălzire în pardoseală, poate încălzi pereții prin montarea pe placi de rigips sau poate fii montată în interiorul corpurilor de încălzire. Este o cu totul nouă abordare a caloriferului clasic.

Aceste corpuri de încăzlire pot lua forme dintre cele mai deosebite. De la radiatoare albe, plate până la adevarate elemente de design. Display-ul digital cu butoane de comandă permite reglarea temperaturii ambientale, permițând eficientizarea consumului de energie electrică. Spre deosebire de radiatoarele electrice tradiționale, aceste radiatoare permit încăzlirea ambientală atât prin intermediul efectului radiant al suprafeței frontale a panourilor cât și prin convecție naturală – mișcarea aerului prin canalele dispuse în spatele plăcii radiante, accelerand omogenizarea temperaturii mediului ambiant. Panourile radiante de perete sunt construite din metal și în interior au un element de încălzire din fibră de carbon distribuit pe toată suprafața fontală a panoului.

Căldura degajată prin pardoseală este extrem de plăcută și se distribuie în mod uniform în toată încăperea. Această modalitate de încălzire este considerată cea mai confortabil fiind totodată terapeutică pentru corpul omenesc. Pardoseala radiantă degajă căldura, care este resimțită începând de la picioare, de aceea senzația de confort este atât de pregnantă. Confortul termic se atinge la o temperatură efectivă din încăpere cu 1, 2 grade mai scăzută decât cea necesară în cazul altor tipuri de sisteme de încălzire. De aici explicația economiilor substanțiale la costurile de energie în cazul încălzirii în pardoseală.

Aceste sisteme de încălzire în pardoseală sunt utilizabile atât pentru interior cât și pentru exterior și au o grosime de numai 4 milimetri. În cazul hotelului din Cortina D’Ampezzo (FOTO) sistemul de încălzire a fost montat într-un covor de la intrarea hotelului, foarte practic pe timp de iarnă. Tot la exterior sistemul poate încălzi alei sau trotuare și astfel se împiedică formarea unui strat de gheață extrem de enervant și de periculos iarna.

Sistemul are aplicabilitate și în sectorul industrial, unde poate fi folosit la încălzirea unor rezervoare sau a unor hale de mari dimensiuni.

În concluzie un sistem de încălzire interesant și foarte comod. Instalarea în casă e o joaca de copii și nu necesită cunoștințe speciale în afara legăturilor electrice care trebuie efectuate de specialiști. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/ThermalTT/ și http://thermaltechnology.ro/

Advertorial! Hb: 1735562Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor