Încălzirea in pardoseală

Încălzirea in pardoseală
Încălzirea în pardoseală este o metodă mai nouă, având trei componente: suprafaţa radiantă, sistemul de alimentare şi control, sursa de căldură.

Suprafaţa radiantă, în cazul acesta este pardoseala în care se amplasează ţevile prin care trece agentul termic. De sistemul de alimentare şi control, aparţinː distribuitori, senzori, robineţi cu trei căi, pompe de recirculare, termostate, rezervorul tampon, vasul de expansiune etc.

Ca surse de caldură, amintimː centralele pe combustibili solizi (lemn, peleţi), centralele pe gaze, centralele termice cu combustibili lichizi (motorină, deşeuri de hidrocarburi, etc.), iar mai recent pompele de caldură.

Sub tevile din pardoseală trebuie aşezată o izolaţie cât se poate de bună pentru evitarea pierderilor de căldură, şi pentru direcţionarea căldurii în sus, mărind în acest fel eficienţa sistemului.

Este de preferat ca temperatura suprafeţei radiante să nu depaşească 27°C pentru camerele de locuit şi birouri, şi o valoare de 28 – 29°C pentru băi, holuri, încăperi de dimensiuni mari etc. În aceste situaţii, temperatura agentului termic în ţevile din pardoseală este de preferat să nu depaşească cca. 40°C. La o temperatură a pardoselii de 25 -26°C , şi o înalţime de 1,8 m, în cameră va rezulta o temperatură de cca. 21-22°C.

Sistemul de încălzire în pardoseală, prin această senzaţie de căldură şi confort termic, este incomparabil mai bun, pentru că la o temperatură de 19°C avem senzaţia că în încăpere sunt 20-21°C . Acest lucru reflectă randamentul mare al acestei metode, care duce la posibilitatea de a economisi energie termică.

Apa caldă de la centrala termică este direcţionată, prin intermediul ţevilor din pardoseală, către zonele care trebuie încălzite. Se foloseşte de obicei PEX-ul, PEXAL, ţevile multistrat.

O caracteristică ce defineşte sistemul de încălzire în pardoseală este posibilitatea de comandă asupra instalaţiei. Chiar şi sistemele de bază au în componenţa lor termostate programabile, cu care se poate seta temperatura dorită, dar şi perioada de timp în care se obţine această temperatură, şi asta în avans pe o întreagă săptămână. Sistemele mai sofisticate asigură programarea temperaturii separat, pe încăperi sau chiar pe bucle, toate aceste setări făcându-se de pe telefonul mobil sau internet.

Sistemul de încălzire prin pardoseală este relativ uşor de montat, este complet ascuns şi este foarte silenţios. Ţevile care fac parte din sistemul de încălzire în pardoseală pot fi instalate şi în locaţii în curs de renovare, pentru care se utilizează ţevi mai subţiri, dar dispuse la distanţe mici unele faţă de celelalte.

www.entc.ro – 0722270039

Advertorial!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !