Incaseaza cu spor la punga municipiului

3Comentarii
Incaseaza cu spor la punga municipiului
68 milioane de lei noi au fost vărsaţi, până acum, la bugetul local. Veniturile totale sunt prevăte la 756 milioane.

La sfârşitul celei dea doua luni a anului în curs, în bugetul municipiului Oradea au intrat 68.200.615 lei impozite şi taxe locale, ne informează Primăria. Această sumă este cu 7% mai mare decât cea încasată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La plata acestor obligaţii au contribuit un număr de 41.675 de plătitori – 38.763 persoane fizice şi 2912 persoane juridice.

Contribuabilii care au achitat integral impozitele pe anul 2011 sunt în număr de 27.678, persoane fizice 26.885 şi persoane juridice 793 de cazuri.

Dacă ne raportăm la cuantumul sumelor, trendul e unul pozitiv, însă la alte capitole sunt şi scăderi. Spre exemplu, în 2011 se constată o diminuare a numărului de persoane prezentate la plată. Numărul total al persoanelor incasate este cu 11,8% mai mic. De asemenea, sunt mai puţini cei care şi-au achitat integral impozitele până acum. Aici avem o reducere de 6,9% faţă de anul 2010.

Mai puţini prezenţi

Termenul final până la care se acordă bonificaţia de 8% pentru plata integrală a impozitelor pe proprietate este 31 martie 2011. Această dată se constituie şi într-un termen scadent de plată a impozitelor pe proprietate cu valoare anuală sub 50 lei precum şi a ratei aferentă semestrului I pentru impozitele cu valoarea debitelor anuale mai mare de 50 lei.

În funcţie de efectuarea (sau nu) a plăţii până la data de 31 martie, nivelul debitelor de achitat este: 1. redus cu 8% pentru plata integrală a impozitelor pe proprietate; 2. nemajorat pentru achitarea ratei aferente semestrului I şi a celor cu valoarea anuală a debitelor sub 50 lei; 3. majorat cu 2% pentru debitele de la punctul 2 şi a celor restante în cazul neachitării până la această dată.

C.C.

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor