Incendii la vegetaţie uscată

BIHOR – Echipajele de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au intervenit ieri la stingerea a patru incendii produse la vegetaţia uscată.

Principala cauză de declaşare a incendiilor fiind nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul folosirii focului deschis în aer liber, cu scopul igienizariii terenurilor agricole.

La ora 13:11, staţia Ştei a fost solicitată să intervină la stingerea unui incendiu de la marginea oraşului Vaşcău.

Un localnic a observat incendiul şi faptul că există pericolul propagării flăcărilor la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului. Cele două autospeciale din cadrul staţiei Ştei au ajuns la locul intervetiei la ora 13:24 şi au constatat ca incendiul se manifesta pe o suprafata de 1 ha cu riscul ca în scurt timp să cuprinda şi proprietatea firmei respective.

Acţionând cu două ţevi de apă incendiul a fost stins în timp scurt, fără să se înregistreze pagube materiale.

La ora 17:23, echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au fost anunţaţi de către un sătean din Oşorhei că cineva a aprins vegetaţia uscată de pe paşunea comunală, din imediata apropiere a barierei de cale ferată, existând  pericolul incendierii locuinţelor din apropiere.

La sosirea celor două autospeciale la locul intervenţiei s-a constat faptul că  incendiul se întindea pe o lungime de mai multe sute de metri. Incendiul a fost stins la orele 18:15, fără a se înregistra pagube materiale.

La ora 17:16, a fost anunţată producerea unui incendiu la vegetaţia uscată între localităţile Hotar şi Fâşca, pe o suprafaţă de un hectar. Incendiul a fost localizat de către autorităţile locale din Ţeţchea şi membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, fiind  ulterior lstins cu ajutorul echipajelor de pompieri militari din  cadrul staţiei Aleşd, în jurul orei  18:15.

La ora 19:53 prin telefonul unic de urgenţă 112, ISU „Crişana” a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la vegetaţia uscată din apropierea pădurii localităţii Uileacul de Criş.

Acţionând în condiţii dificile, noaptea, pe teren impracticabil, pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd au fost nevoiţi să-şi abandoneze autospecialele la mai mult de 4 km de incendiu. În ciuda intervenţiei dificile, echipajele au reuşit lichidarea incendiului la ora 20:45.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !