Incendiu la acoperiş

De Alexandra Lăzureanu
Incendiu la acoperiş
Pompierii din Aleşd au stins cu operativitate un incendiu izbucnit sâmbătă noaptea la un acoperiş.

Astfel, sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:30, echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe din localitatea Aştileu.
Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de conductori electrici improvizaţi, s-a soldat cu arderea unei suprafeţe de aproximativ 20 metri pătraţi acoperiş. Pompierii militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuinţă, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
În scopul preîntâmpinării unor situaţii similare, ce se pot solda cu mari pagube materiale şi chiar pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor: Nu utilizaţi instalaţii şi aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie. Pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii şi aparate electrice şi pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat. Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice: nu se alimentează mai mulţi consumatori electrici (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat şi altele asemenea) din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză), în acelaşi timp. „Totodată, nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude şi nu trageţi de cablu pentru debranşarea lor” completează locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !