Incendiu la Teatrul de Stat din Oradea

5Comentarii
Incendiu la Teatrul de Stat din Oradea
ORADEA - Cinci autospeciale ale pompierilor au demarat marti în trombă cu sirenele pornite spre Teatrul de Stat. Din fericire aceştia au intervenit la un incendiu imaginar. Acţiunea face parte dintr-un program de pregătire a servanţilor.  Incendiu la Teatrul de Stat din Oradea 16.09.2008 II

La aplicaţia tactică cei 25 de servanţi pompieri ai Detaşamentului 1 Oradea au trebuit să stingă un incendiu care a cuprins zona unde se amenajează cabinele. „În cadrul acestor aplicaţii tactice se pun în practică cunoştinţele dobândite de servanţi în perioada de pregătire. Aceste aplicaţii se fac în situaţii tactice mai complexe. Am profitat şi de ocazia că Teatrul de Stat se află în renovare şi putem să avem acces în interiorul acestuia fără să degradăm prea mult elementele arhitectonice”, a precizat maiorul Sorin Lupşa.

Foc la cabine

Scenariul acţiunii a constat într-un incendiu în zona unde se amenajază cabinele actorilor. Ca exerciţiul să fie cât mai realist s-a simulat şi faptul că o persoană a fost surpinsă de foc în interiorul clădirii. Cu ajutorul unei autospeciale cu scară presupusa victimă a fost evacuată în scurt timp. Pompierii au trebuit să facă tot posibilul ca focul să nu se extindă la şi la scenă, doarecea fiind în construcţie materialele combustibile din apropiere puteau să se aprindă oricând. „Ca totul să fie şi mai complex s-a creat scenariul că cortina metalică nu funcţionazeă, chiar dacă la ora actuală aceasta funcţionează”, a punctat maiorul Sorin Lupşa.

Sectatorii nu au întîrzâiat să apară la ineditul exerciţiu. Iar partea finală, în care pompierii au dat drumul apa din autospeciale, pentru a lichida incendiul, a făcut senzaţie printre privitori.

Astfel de exerciţii se derulează conform unui planificrări anuale. Reprezentanţii pompierilor spun că acum sunt luate în vizor lăcaşurile de cultură şi instituţiile de învăţământ. O simulare de stingere a unui incediu va avea loc în perioada următoare la Universitatea Oradea.
Simona Albinaru5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor