Încep cazările în căminele Universităţii

De Crina Dobocan
Încep cazările în căminele Universităţii
Din 27 septembrie și până în ultima zi a lunii, Comisia de Cazare a Universităţii din Oradea va distribui locurile în cămine.

Cazările în căminele Universităţii din Oradea încep de joi, 27 septembrie, cu patru zile înainte de începerea anului universitar. Studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul-cadru privind cazarea în căminele studențești.

Universitatea din Oradea pune la dispoziţia studenţilor 1.435 de locuri.

„Din totalul de 1.435 de locuri, 402 locuri sunt reţinute pentru priorităţi (Bursierii Statului Român (BSR) şi Erasmus, Comitete cămine, Studenţi senatori, sportivi). Restul de 1.033 au fost repartizate către facultăţi, în conformitate cu regulamentul de cazare”, a arătat prorectorul responsabil cu problemele studenţeşti, prof. Olivia Burtă.

Potrivit acesteia, pe perioada vacanţei au fost efectuate reparaţii, dezinsecţii, dezinfecţii şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare şi camere.

Calendar modificat

Regia de cămin variază de la cămin la cămin, în funcție de gradul de confort, și se încadrează între 80 – 180 RON/lună.

Comisia de Cazare a Universităţii din Oradea a repartizat pentru fiecare zi (27, 28, 29, 30 septembrie) un număr aproximativ egal de studenți beneficiari. Studenții BSR, ERASMUS, sportivii și cei care au rămas în cămine pe perioada verii și au fost deja repartizați se pot caza în fiecare zi.

„Calendarul procesului de cazare a fost modificat prin introducerea cazării pe zile – în funcție de anul de studiu sau calitatea de student bursier al statului român, student ERASMUS, student sportiv sau cei care au rămas în cămine pe perioada verii și au fost repartizați în căminul respectiv. Decizia a fost luată pentru a preveni aglomeraţia din prima zi de cazări”, a anunţat prorectorul Burtă.

Studenţii titulari îşi vor putea confirma locul până în data de 30 septembrie, la ora 12:00. Listele provizorii cu cazările au fost afişate pe site-ul universităţii şi al facultăţii.

Calendarul procesului de cazare:

24 septembrie, ora 14:00 – Afișarea listelor provizorii la avizier/site facultate/site UO
26 septembrie, ora 16:00 – Validarea și afișarea listelor finale la cămine, la avizier/site facultate/site UO
27 septembrie – Procesul de cazare a studenților titulari: anul I de studiu, BSR, ERASMUS, studenții sportivi și studenții care au rămas în cămine pe perioada verii și au fost repartizați în căminul respectiv
28 septembrie – Procesul de cazare a studenților titulari: anul II, anul V, anul VI de studiu, BSR, ERASMUS, studenții sportivi și studenții care au rămas în cămine pe perioada verii și au fost repartizați în căminul respectiv
29 septembrie – Procesul de cazare a studenților titulari: anul III, anul IV de studiu și studenții masteranzi, BSR, ERASMUS, studenții sportivi și studenții care au rămas în cămine pe perioada verii și au fost repartizați în căminul respectiv
30 septembrie, până la ora 12:00 – Procesul de cazare a studenților titulari: toate categoriile care nu și-au confirmat locul
30 septembrie, după ora 12:00 – Procesul de cazare a studenților de pe listele de rezerve0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !