Incep inscrierile! 6.152 de locuri la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Incep inscrierile! 6.152 de locuri la Universitatea Oradea
De luni, 14 iulie, încep înscrierile la facultăţile Universităţii din Oradea.

Cei care doresc să se înscrie la una dintre facultăţile Universităţii din Oradea trebuie să ştie că de luni, 14 iulie, încep înscrierile. Acestea se vor face la sediile facultăţilor, in interavalul orar stabilit de fiecare facultate în parte. Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Oradea scoate la concurs 6.152 de locuri, din care doar 1.600 sunt bugetate, iar pentru cele de masterat 3.571 de locuri, din care 750 bugetate.

Repartizarea locurilor scoase la concurs pe specializări poate fi consultata pe https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Licenţă, respectiv, https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Master.

Probe scrise

Universitatea din Oradea va organiza examen scris doar la unele dintre facultăţi (Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Arte, Arhitectură şi Construcţii – la specializarea Arhitectură – , Facultatea de Geografie, Turism şi Sport pentru specializările Educaţie Fizică şi Sport şi Kinetoterapie – probă eliminatorie şi probă eliminatorie pentru programul de studii în limba engleză la domeniul de licenţă Geografie şi Ştiinţa Mediului,Facultatea de Litere – probă de competenţe lingvistice, Facultatea de Ştiinţe – probă de competenţă lingvistică pentru specializarea Matematică în limba engleză, Facultatea de Ştiinţe Economice – probă de competenţă lingvistică pentru programul de studii Afaceri internaţionale în limba engleză şi Facultatea de Teologie Ortodoxă). La restul facultăţilor candidaţii vor intra pe bază de dosare.

Taxa de înscriere este de 150 de lei, iar cea de înmatriculare, de 100 de lei. Cei nemulţumiţi de rezultate pot face contestaţii, taxa pentru contestaţii fiind de 150 de lei. Studenţii străini vor avea de achitat şi o taxă de procesare dosar, în valoare de 150 de euro.

„Pentru studiile universitare de masterat depunerea dosarelor de concurs va începe din 21 iulie, excepţie fac facultăţile de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Ştiinte, de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinte Politice şi Ştiinţele Comunicării şi de Ştiinţe Economice care încep mai devreme – pe 14 iulie”, a precizat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Detalii despre calendarul admiterii defalcat pe facultăţi se pot găsi pe https://www.uoradea.ro/Admitere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !