Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Şcolile îşi aşteaptă bobocii
Şcolile îşi aşteaptă bobocii
Înscrierile în clasa pregătitoare şi cele în clasa I încep din 24 februarie.

Potrivit metodologiei, înscrierea în clasa zero se va face în două etape. Prima are loc între 24 februarie şi 14 martie. În acest timp, părinţii vor avea de completat, online sau la sediul şcolii, cererea tip de înscriere. De asemenea, la sediul fiecărei şcoli şi pe site-ul acesteia vor trebui afişate informaţiile ce permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul şcolii. Astfel, părinţii pot afla dacă cursursurile se desfăşoară la şcoală sau la grădiniţă sau dacă există after-school.

Tot de la sediul şcolii, părinţii pot afla care sunt criteriile specifice de departajare, aprobate de reprezentanţii şcolii, dar şi ce documente trebuie să aducă ca să dovedească îndeplinirea acestor criterii.

Începând cu 17 februarie, şcolile trebuie să afişeze numărul de clase pe care le va avea în anul şcolar 2014/2015.

Calendar înscriere

În perioada 19 – 28 februarie 2014 în fiecare şcoală cu clase pregătitoare se va organiza ziua porţilor deschise, zi în care părinţii pot vizita şcolile şi pot discuta cu profesorii care le vor răspunde la întrebările despre şcoală. Din 17 pâmă pe 28 februarie în grădiniţe trebuie organizate întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.

Calendarul continuă cu evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor (18 februarie – 12 martie 2014), iar în perioada 18 februarie – 13 martie 2014 trebuie comunicate rezultatele evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea. Din 21 -până în 22 martie în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi va fi afişat numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

La Şcoala Gimnazială „Dacia” din Oradea, una dintre cele mai solicitate instituţii din urbea de pe Crişul Repede, au fost aprobate cinci clase pregătitoare, cu una mai mult decât în anul precedent.

„Sunt convins că vor fi completate toate locurile”, a declarat profesorul Florian Hava, directorul Şcolii Dacia.

Paralel cu înscrierea în clasa pregătitoare se va desfăşura şi înscrierea în clasa I. Astfel, copiii de 7 ani împliniţi până la 31 august 2014 care nu au urmat clasa pregătitoare anul trecut pot fi înscrişi direct in clasa I.

Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Negrean, la nivelul judeţului Bihor, vor exista în jur de 11 clase pregătitoare de limba maghiară şi 60, la secţia română.

„Am luat în calcul numărul de copii care au vârsta de şase ani şi care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2014. Cifra este valabilă la efective de maximum 25 de copii pe clasă”, a declarat inspectorul Negrean.

Fact box 1:

A doua etapă a însvcrierilor în clasa pregătitoare:

 24 martie – afişarea la sediul propriu şi pe site-ul inspectoratului procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

 25 martie – 4 aprilie – părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio şcoală sau n-au participat la înscriere în prima etapă vor depune cererea-tip de înscriere la secretariatul şcolii.

 11 aprilie 2014 – afişarea la fiecare şcoală a listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

 14 -18 aprilie 2014 – centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Tot în acest interval are loc soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Fact box 2

Calendar înscriere în clasa I:

– 24 februarie – 14 martie 2014 – Depunerea fişelor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie.

– 17 – 21 martie 201 – Şcolile vor soluţiona cererile de înscriere depuse de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

7 – 10 aprilie 2014 – Fiecare şcoală soluţionează cererile de înscriere depuse de părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât şcoala de circumscripţie.

11 aprilie 2014 – Fiecare şcoală afişează listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !