Încep înscrierile la creșele din Oradea

De Cristina Ghilea
Încep înscrierile la creșele din Oradea
Luna viitoare începe încrierea copiilor în creșele orădene, prin Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO), în intervalul 3 – 28.06.2019, pentru anul şcolar 2019 – 2020.

Dosarele se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, str.Primăriei nr. 42, Serviciul Relaţii cu Publicul şi Evaluare Iniţială.

Conform regulamentului DASO, „în situaţii deosebite, se pot face înscrieri în timpul anului şcolar, însă doar în limita locurilor disponibile și în ordinea datei de depunere a dosarului. În cazul în care se solicită înscrierea fraţilor sau a copiilor aflaţi în îngrijirea aceluiaşi părinte/reprezentant legal şi nu este liber decât un loc, se va suplimenta numărul de locuri cu numărul de copii aflaţi în această situaţie. Dacă sunt mai multe solicitări pentru o creşă decât numărul de locuri disponibile, admiterea se va face la creşa care mai are locuri disponibile şi este cea mai apropiata de domiciliul părintelui solicitant”.

Criterii de departajare

Dacă numărul de cereri depășește disponibilitatea creșelor, se trece la departajarea dosarelor în funcție de punctaje. Se cuantifică apropierea de domiciliu, de locul de muncă sau de studiu al părinților, faptul că un copil are sau nu frați la acea creșă dar și faptul că familia este monoparentală.
Se punctează și faptul că un copil este sau nu adoptat, are dizabilități, e în tutela altcuiva decât a părinților sau dacă e în situaţia de risc de separare de părinţi.

Listele, în iulie

În primele două săptămâni din iulie, dosarele depuse copiilor se analizează și se întocmelte lista cu lista cu copiii admişi în limita locurilor disponibile existente, de către Comisia de analiză a dosarelor numită prin Decizia Directorului Executiv al DASO.

„Lista nominală cu punctajul stabilit pentru fiecare copil pentru care s-a depus dosar de înscriere pentru a frecventa creşa în anul şcolar următor, respectiv începând cu luna septembrie a anului în curs va fi afişată la Avizierul existent la Serviciul Relaţii cu Publicul și Evaluare Inițială – DAS Oradea, publicată pe site-ul DAS Oradea www.daso-oradea.ro şi pe site-ul Primăriei municipiului Oradea www.oradea.ro, în prima zi lucrătoare consecutivă datei de 15.07 a anului în curs”, transmite DASO.

Părinții sau aparținătorii pot contesta punctajul în termen de 5 zile de la data publicării. Contestaţiile se depun la DASO și vor fi analizate de Comisia de soluţionare a contestaţiilor constituită în baza Deciziei Directorului Executiv DAS Oradea, în termen de 5 zile lucrătoare de la data expirării perioadei de depunere a contestaţiilor.

După expirarea perioadei de contestaţie Directorul Executiv al DAS Oradea, aprobă prin Decizie, lista cu copiii înscrişi şi admişi pentru a frecventa creşa pentru anul şcolar următor, respectiv perioada septembrie 2019 – iunie 2020.

„Copiii care nu îndeplinesc punctajul necesar pentru a fi admişi să frecventeze creşa, în limita locurilor disponibile existente la începutul anului şcolar, vor rămâne înscrişi pe lista de aşteptare. În momentul în care se eliberează un loc la creşă, pe parcursul anului şcolar acesta va fi ocupat de următorul copil care se află pe lista de aşteptare”, mai transmite DASO.

Program cu publicul la DASO:
Luni, marţi şi miercuri: 7.30 – 16.30
Joi: 7.30 – 18.30
Vineri: 7.30 – 16.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !