Încep lucrările de transformare a străzii Vasile Alecsandri în pietonală

Reactualizat la:
10Comentarii
Încep lucrările de transformare a străzii Vasile Alecsandri în pietonală
Din 11 septembrie vor începe lucrările de reamenajare a străzii Vasile Alecsandri.

Patru firme au depus oferte la licitația pentru amenajarea străzii Alecsandri: SC Gavella Com, SC Electroconsult Sildac, Euriteh și Ceziana Star SRL.

„Contractul a fost atribuit asocierii SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Rimoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA. Urmează ca în această săptămână să aibă loc semnarea contractului cu firma câștigătoare, iar săptămâna viitoare va avea loc predarea amplasamentului”, transmite municipalitatea.

Lucrările la strada Alecsandri vor dura șase luni și vor începe din 11 septembrie. „Poliția Locală îi va informa în această perioadă pe cetățeni că în data de 11 septembrie vor începe lucrările de modernizare a străzii V. Alecsandri și drept urmare nu vor mai putea să parcheze în acest perimetru. Prin transformarea străzii V. Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor”, precizează vicemprimarul Oradiei, Florin Birta.

În cadrul proiectului sunt incluse lucrările de amenajare a carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir – pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică ppentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15. Totodată au fost semnate contracte pentru nr. 4 și nr.19, urmând să fie semnate contractele de reabilitare pentru imobilele de la nr. 2, 3, 7, 11 și 17, unde lucrările ar trebui finalizate până în cursul lunii iunie anul viitor10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor