Incep lucrarile la Adona III

Pe 13 noiembrie, Primăria a predat către Drumuri Orășenești SA amplasamentul Adona III, tronson care se întinde de la str. Gh. Asachi până la fostul pod de pe str. Leonardo da Vinci, care s -a demolat, în vederea începerii lucrărilor de amenajare a zonei de locuit, se arată într-un comunicat al Municipalităţii.

Lucrările prevăzute sunt continuarea drumului de acces între cele două străzi, de-a lungul pârâului intubat şi reamenajarea zona de locuinţe situată de-o parte şi de alta. În urma şantierului ar trebui să rămână o şosea nouă, 111 locuri de parcare, alei de acces, spaţii verzi, trotuare dar şi reţele de canalizare meteorică, canalizare pluvială şi reţele de iluminat public. Valoarea contractului de lucrări este de 1.139.418 lei +TVA, iar durata de execuţie este de 6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Terenul amenajat acum a rezultat în urma intubării Pârâului Adona. Primăria a intrat pe amplasament în primăvara acestui an. Lucrările se executa în patru etape, fiecare corespunzătoare unui tronson al pârâului. Până în acest moment s-a finalizat etapa I (tronsonul de la Aleea Salca la podul de pe str. Nojoridului) și etapa II (tronsonul de la podul de pe str. Nojoridului până pe strada nou creata, care face legătura Gh. Asachi ), realizându-se pentru locatarii din zonă cca. 350 de parcări de domiciliu. După aşa numita Adona III, urmează ultima etapă, după care utilajele ar trebui să părăsească zona.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !