Încep lucrările la Parcul Sportiv Salca III: 3 terenuri de tenis, 2 de baschet și unul de minifotbal

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
12Comentarii
Parcul Salca
Parcul Salca - © FOTO: Ovi D. Pop
Contractul pentru amenajarea Parcului Salca III a fost semnat, la începutul acestei luni, cu asocierea Abed Nego Com SRL şi Sport Arena SRL, cu Pro Arh SRL ca proiectant, la prețul de 3.664.361,89 lei fără TVA.

Lucrările încep săptămâna viitoare, iar termenul de execuție este de 6 luni.

„Predarea amplasamentului s-a realizat luni, 26 iunie, urmând ca executantul să demareze lucrările de amenajare a parcului, respectiv trasarea topografică a amplasamentului pentru soluția proiectată, organizarea de șantier în data de 03 iulie, iar apoi se vor începe efectiv lucrările de execuție”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

„Amenajare Parc Sportiv Salca III” are ca obiect o suprafață de circa 13.000 mp, situată între strada Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center. Parcul va fi dotat cu 3 terenuri de tenis, 2 terenuri de baschet şi un teren de minifotbal, toate având spaţiul de siguranţă inclus. Se vor amenaja, de asemenea, 3 terenuri de tenis de masă.

„Prin această investiție, Primăria Oradea urmărește realizarea unui parc destinat atât loisirului, cât și activităților sportive, suprafața urmând să fie plantată cu arbori și arbuști care să ofere atât protecție sonoră şi acustică, cât și împotriva radiațiilor solare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.parcul_sportiv_salca

Arborii propuși pentru plantare sunt şapte conifere și 58 de foioase, alături de care se vor planta peste 500 de arbuşti, conifere şi foioase. Amenajarea peisagistică va mai cuprinde suprafețe de gard viu şi plante căţărătoare pentru pergole.

Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului, realizându-se şi o parcare adiacentă străzii Meiului. Aleile pietonale vor fi concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II.

Parcul va fi dotat cu trei fântâni cu apă potabilă, racordate la rețeaua stradală urbană, două toalete ecologice situate pe o platformă de beton, protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi şi patru panouri de informare. Iluminatul este cuprins în preţ.

Competiţii

Pentru a oferi condițiile necesare pentru desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene având o capacitate de circa 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spațiu destinat funcţionării unui minibufet, spaţiu tehnic echipat cu pompe pentru irigaţii, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric.

Totodată, vor fi amenajate pergole, foișoare și peluze.

În cadrul investiției sunt cuprinse și lucrări de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă și rețele de irigare.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor