Încep lucrările pentru prelungirea drumului expres între Suișului și Calea Bihorului

De Oana Farcas
Reactualizat la:
34Comentarii
Încep lucrările pentru prelungirea drumului expres între Suișului și Calea Bihorului
Primăria Oradea a terminat procedura de licitație pentru prelungirea drumului expres între strada Suișului și Calea Bihorului.

Firma câștigatoare a licitației a fost asocierea formată din Drumuri Orășenești cu Mbs Group și Abed Nego Com, având subcontractanți pe Electroconstruct Sildac, iar valoarea ofertată de firma câștigatoare a fost 23.157.371,19 lei fără TVA.

Fără contestație

În urma câștigării licitației, nu a fost depusă nici o contestație, motiv pentru care lucrările la prelungirea drumului expres vor începe la două săptămâni de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Potrivit Primăriei, valoarea estimată a investiției a fost 27.238.606 lei fără TVA, iar lucrările se vor extinde pe o durată de 13 luni.

prelungire-drum-expres

Pentru realizarea acestei lucrări au fost depuse cinci oferte: asocierea formată din S.C DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A – lider de asociere, SC MBS GROUP SRL și ABED NEGO COM SRL – asociaţi, având subcontractant pe S.C ELECTROCONSTRUCT SILDAC S.R.L; S.C IMPLENIA BAUGESELLSCHAFT M.B.H având subcontractanți GENERAL STANDARD ANTREPRENOR GENERAL S.R.L și TERSEL S.R.L; S.C TEHNODOMUS SA având subcontractant pe ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL S.R.L; asocierea formată din TRAMECO S.A – lider de asociere, DRUMURI BIHOR S.A – asociat, având subcontractanți pe S.C DRUM ASFALT S.R.L, S.C RELMONT S.R.L și S.C ZUBLIN ROMANIA S.R.L; S.C VIAROM CONSTRUCT SRL cu terț susținător S.C EUROVIA CS S.A, având subcontractanți pe S.C DACIA FABER S.R.L și S.C ENERGOBIT S.A.

„Drumul de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului va asigura continuitatea între drumul rapid recent realizat şi DN19, în acest fel realizându-se un inel de legătură în partea de nord-est a municipiului”, se mai arată în comunicatul emis de Primărie.

Reamintim că o altă porțiune a drumului expres urmează să fie finalizată în perioada următoare. Este vorba despre mult disputatul tronson dintre strada Ana Ipătescu şi strada Izvorului, adică cei 660 m din Zona CFR. Lucrările în această zonă au pornit în luna august 2017 și, deși inițial s-a sperat că vor fi finalizate în același an, din cauza condițiilor meteo acestea s-au prelungit.

Mult clamata soluţie la problema drumului expres, împotmolit cu 660 de metri înainte de finiş, este ca orădenii să cotizeze lunar la CFR. Început de Primărie brusc, pe promisiuni verbale neonorate de şefimea CFR, drumul exprex a ajuns în faza unei soluţii pentru porţiunea de 660 de metri nefinali...34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor