Încep pasajul subteran din Oncea

6Comentarii
Încep pasajul subteran din Oncea
Miercuri încep lucrările la trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei, lucrare ce va fi realizată de Abed Nego SRL. Proiectul tehnic al lucrării a fost realizat de Aquacons SRL.

Se va amenaja astfel un pasaj subteran între strada Secarei şi Bulevardul Ştefan cel Mare, pe sub liniile de cale ferată, pasaj în lungime totală de 55 metri, din care pasajul propriu-zis de 48,5 metri şi racordurile de capăt de 2 x 4 metri, cu înălţimea de 2,4 metri şi lăţimea de 3 metri, asigurându-se în acest fel o circulaţie pietonală în siguranţă între cartierul Oncea şi Cartierul Rogerius.

„Realizarea acestui pasaj pietonal şi pentru ciclişti are scopul de a facilita legătura locuitorilor din cartierul Oncea cu oraşul propriu-zis, pentru a evita pericolele la care se expun cetăţenii momentan şi pentru a aduce o siguranţă mai mare celor care frecventează zona”, declară primarul Ilie Bolojan.

Structura de rezistenţă a pasajului va fi construită din elemente prefabricate din beton armat de tip cadru, aşezate pe o fundaţie continuă din beton armat. Se va realiza totodată hidroizolaţia elementelor prefabricate şi protejarea acesteia cu covor de cauciuc de 2 cm grosime pentru absorbirea şocurilor transmise de circulaţia feroviară, se va asigura colectarea şi evacuarea apelor pluviale, se va realiza reţeaua de alimentare cu energie electrică pentru cinci corpuri care vor asigura iluminatul interior aferent pasajului subteran.

Valoarea lucrărilor este de 1.252.572,77 lei fără TVA. Durata de execuţie conform contractului este de 9 luni, însă în urma discuţiilor cu constructorul, municipalitatea estimează că pasajul subteran va putea fi utilizabil în jurul datei de 15 septembrie 2016.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor