Încep reducerile de soldare

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Încep reducerile de soldare
Zece agenţi economici au anunţat Primăria Oradea că vor face reduceri de soldare.

Duminică, 15 ianuarie, 2017, începe perioada vânzărilor de soldare la produsele de toamnă – iarnă. Această perioadă, potrivit OG 99/2000, se întinde până la 15 aprilie, inclusiv.

Conform actului normativ, „Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea «soldare/soldări/solduri» şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.

Notificări

Comercianţii au obligaţia să notifice la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. Potrivit informaţiilor primite de la Compartimentul Mass-Media din Primăria Oradea, până în data de 10 ianuarie 2016, au fost depuse notificări din partea a zece agenţi economici.

Firmele care fac practică reduceri de soldare fără să notifice primăria pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 400 şi 2.000 de lei. Realizarea vânzărilor de soldare în alte perioade decât cele prevăzute se sancţionează cu amendă de la 4.000-20.000 lei şi cu sistarea vânzărilor de soldare.

În ultimii ani, tot mai mulţi agenţi economici fac reduceri promoţionale care pot fi practicate în orice perioadă a anului fără să fie anunţate la primărie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor