Încep simulările naţionale

De Crina Dobocan
1Comentariu
Încep simulările naţionale
Pe 18 februarie încep simulările pentru elevii de clasa a VIII-a, iar pe 3 martie cele pentru Bac.

Elevii din clasa a VIII-a vor trece, în perioada 18-20 februarie, prin probele simulării la evaluarea naţională. Între 3 şi 7 martie se desfăşoară simularea bacalaureatului, la care vor participa şi elevii de clasa a XI-a. De asemenea, în perioada 6-29 mai, vor fi organizate, în premieră, evaluări naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

„Ministerul Educaţiei a introdus simulările la nivel naţional pentru a putea să crească nivelul de pregătire al elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale şi pentru că a vrut să se cunoască stadiul în care se găsesc elevii pe parcursul anului şcolar. Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat, precum şi optimizarea rezultatelor obţinute de către fiecare elev din învăţământul preuniversitar. În urma rezultatelor de la aceste evaluări, fiecare unitate de învăţământ va analiza notele obţinute de elevi şi va stabili un plan de măsuri, astfel încât la susţinerea examenelor, atât la evaluarea naţională, cât şi la bacalaureat, rezultatele să fie cele pe care şi le propun, atât elevii, cât şi cadrele didactice. Analiza se va face la nivel de şcoală, clasă sau elev”, a declarat inspectorul şcolar general Daniel Negrean.

Muncă de lămurire

Anul trecut, la nivelul judeţului Bihor, procentul de promovabilitate la evaluarea naţională a fost de 78%, iar la bacalaureat a fost de 64,5%.

„Este un procent bun şi datorită faptului că a apărut acea diferenţiere, atât la matematică, cât şi la română, ceea ce a făcut ca elevii să obţină rezultate mai bune decât colegii lor din anii precedenţi”, a opinat Daniel Negrean.

Notele la aceste simulări nu se vor trece în catalog. Pentru că atunci când nu sunt notaţi, elevii tratează cu superficialitate probele, profesorilor le rămâne dificila misiune de a duce o muncă de lămurire cu elevii, pentru a-i face să conştientizeze că e foarte important ca ei să le trateze cu toată seriozitatea. 

Fact box:

Calendar

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a

18 februarie Simulare – Limba şi literatura română

19 februarie Simulare – Matematica – proba scrisă

20 februarie Simulare – Limba şi literatura maternă

7 martie – Afişarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor

a XI-a şi a XII-a

3 martie – Limba şi literatura română

4 martie – Limba şi literatura maternă

5 martie – Proba obligatorie a profilului

7 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării

14 martie – Afişarea rezultatelor

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor