Începând cu 1 martie medicii şi asistentele urcă pe grila de salarizare din 2022

De Bihon.ro
14Comentarii
Începând cu 1 martie medicii şi asistentele urcă pe grila de salarizare din 2022
Începând de joi, 1 martie, salariile medicilor și a asistenților medicali din sistemul public de sănătate cresc direct la nivelul pe care Legea Salarizarii îl prevede pentru anul 2022.

Un medic primar, care acum câştigă 6.010 lei brut, va avea un salariu de bază de 13.338 de lei, iar un medic specialist, care acum are 4.675 de lei, va primi un salariu de 10.563 de lei. La anatomie patologică şi medicină legală, un medic primar va avea o creştere salarială de la 9.481 de lei la 16.250 de lei, iar un autopsier debutant, care acum are un salariu de 2.600 de lei, va avea un salariu brut de 4.693 de lei. În cazul cadrelor didactice, majorarea salarială va fi de 20%.

Medicii rezidenţi vor avea şi ei salarii mai mari. Ei vor primi de la 1 martie normă de hrană, în loc de tichete de masă. În plus, vor avea posibilitatea de a-şi suplimenta veniturile din gărzi.

„Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creşterea salarială va avea 5.700 de lei brut. Astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenţi pot obţine venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi inlcuşi la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenţi vor beneficia de norma de hrană”, a explicat Sorina Pintea.

Bodog amintește că a fost implicat

„Fără să folosesc cuvinte prea mari, această mărire este cea mai mare din istorie, medicii și asistenții medicali din România vor avea astfel salarii mult mai mari decât până acum. Ca să dau un singur exemplu, salariul unui medic primar va ajunge de la 4.000 la peste 15.000 de lei, la care se adaugă vechimea și celelalte sporuri de care beneficiază.

Mă bucur că, în calitate de ministru al sănătății, am făcut parte din Guvernul PSD care a pus în aplicare această măsură atât de importantă pentru rămânerea în țară a personalului medical și pentru o mai bună funcționare a sistemului nostru medical”, a transmis fostul Ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Creșteri și în învățământ

Un profesor cu o vechime între 25 şi 30 de ani, al cărui salariu este acum 4.371 de lei, va câştiga 5.246 de lei brut, iar profesor universitar cu o vechime între 20 şi 25 de ani, care acum câştigă 7.163 de lei, va avea 8.596 de lei.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor