Începe montarea pavajului în Pasajul Vulturul Negru

Reactualizat la:
2Comentarii
Începe montarea pavajului în Pasajul Vulturul Negru
Primăria Oradea anunță că în această săptămână vor începe lucrările de montare a noului pavaj din marmură și granit.

Asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti SA şi Porfido Ed Arte Consorzio Stabile Del Trentino a început lucrările la pavaj în luna aprilie. În primă fază muncitorii au spart mozaicul cu motive florale realizat necorespunzător de către firma Marconst în 2013 şi nerecepţionat de Primăria Oradea din cauza viciilor de execuţie.

„În paralel, continuă lucrările de reabilitare a paramentului exterior şi învelitorilor aferente Palatului Vulturul Negru, lucrări executate de Constructorul Sălard, care a restaurat deja o suprafaţă de cca 200 mp din pictura originală a cupolei pasajului şi a pereţilor aferenţi, pe tronsonul dinspre Piaţa Unirii al pasajului. În prezent, se demontează o parte a schelelor din pasaj, pentru a permite începerea lucrărilor la pavaj, pornindu-se dinspre strada V. Alecsandri, timp în care vor continua lucrările de restaurare a picturilor pe tronsonul dinspre strada Independenţei. După montarea pavajului, se vor instala schelele sub cupola din mijlocul pasajului şi pe culoarul dinspre Vasile Alecsandri, pentru a se termina partea superioară a pasajului şi în această zonă”, informează municipalitatea orădeană.

Lucrări finalizate în iunie

Termenul de finalizare asumat prin contract este 15 iunie. 30 iunie, de altfel, este termenul până la care, dacă nu e gata pavajul, oraşul trebuie să returneze Uniunii Europene întreaga alocare pentru proiect, de 2,9 milioane de euro.

Lucrările de montare a pavajului sunt realizate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti şi Porfido ed Arte Consorzio Stabile del Trentino, la preţul de 1.667.453,93 lei. Suprafaţa pasajului acoperit de 1024 mp va fi repartizată astfel: 725 mp plăci de granit, 252 mp plăci de marmură, 24 mp – capace demontabile, 9 mp – suprafaţă grătare pentru ventilarea subsolului, 10 mp – ştergătoare de picioare, 4 mp – capace canal.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor