Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
4Comentarii
Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice
Persoanele fizice pot accesa programul guvernamental doar prin intermediul unor instalatori specializati.

Administraţia Fondului de Mediu invită firmele de instalatori să se înscrie, în perioada 25 ianuarie-1 martie, în programul de instalarea a panourilor fotovoltaice. Prin intermediul acestui program 30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic.

„Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției – www.afm.ro”, arată Administrația Fondului pentru Mediu.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.

Criterii

Programul guvernamental, care a devenit lege la jumătatea lunii decembrie, presupune ca instalarea panourilor să se facă de către instalatori care să fie validaţi pentru acest program de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), instituţia prin care se derulează programul. După ce aceste firme de instalatori sunt validate în program, oamenii merg la ele şi depun dosarele, care ulterior trebuie să ajungă la AFM la validare. Odată validate, firmele montează instalaţiile pe banii lor, după care încasaează banii, cei 20.000 de lei maximum, de la AFM.

Programul guvernamental acoperă doar 30.000 de astfel de instalaţii pentru persoanele fizice, iar instalatorii spun că există riscul ca ei să monteze instalaţiile, dar să nu mai poată primi apoi banii de la AFM, pe motiv că fondurile au fost epuizate.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor