Incinerator până în 2008?!

1Comentariu
Prefectul Ilie Bolojan
Prefectul Ilie Bolojan
Prefectul Ilie Bolojan i-a înaintat o cerere ministrului Mediului şi Gospodăririi Apelor, Sulfina Barbu, prin care cere prelungirea duratei de funcţionare a incineratorului de deşeuri medicale până la 31 decembrie 2008.

Actuala autorizaţie de funcţionare emisă de Agenţia de Protecţia Mediului Bihor este valabilă doar până la 31 decembrie 2006. Prefectul motivează această cerere afirmând că în acest fel se va amortiza investiţia de 1.500.000 RON făcută de Ministerul Sănătăţii pentru incineratorul de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu”.

„Am întocmit o adresă privind funcţionarea incineratorului şi avem aprobarea verbală a ministrului Sulfina Barbu pentru funcţionarea acestuia până la amortizarea investiţiei”, a declarat Bolojan. Se aşteaptă acum o adresă de la minister cu aprobarea scrisă a cererii înaintate de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Economie la buget

Instalaţia de incinerare pusă în funcţiune în anul 2004 deserveşte toate spitalele şi unităţile sanitare din judeţ: 18 spitale, şase policlinici, laboratoare şi cabinete individuale. Cheltuielile anuale pentru incinerarea deşeurilor colectate din unităţile sanitare ale judeţului Bihor se ridică la 1.539.384 lei noi (RON).

În cazul în care incinerarea ar fi făcută de firmele private din judeţele limitrofe, preţurile ar fi sensibil mai mari: 1.853.544 RON, dacă firma prestatoare ar fi SC IF Tehnologie SRL Cluj-Napoca, şi 2.828.845 RON dacă firma ar fi SC Europlus Timişoara SA. Din aceste date rezultă o economie de aproape 400 mii de lei noi la bugetul de stat, în condiţiile menţinerii funcţionării actualului incinerator de la Spitalul de Copii.

După expirarea termenului de funcţionare, societatea comercială care asigură exploatarea incineratorului prin personal specializat doreşte mutarea acestuia pe un amplasament corespunzător din localitatea Biharea, unde ar fi îndeplinite toate condiţiile necesare.

Sergiu Briceag1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor