Incintele pentru pubele, închise cu cartele

Reactualizat la:
7Comentarii
Poliţia locală umblă să amendeze asociaţiile care nu depun gunoiul selectat. Cu închiderea incintelor, răspunderea selectării cade pe asociaţii
Poliţia locală umblă să amendeze asociaţiile care nu depun gunoiul selectat. Cu închiderea incintelor, răspunderea selectării cade pe asociaţii
Cheltuiala pică pe RER Ecologic, ca măsură asumată când Primăria le-a prelungit contractul de salubrizare menajeră în Oradea.


530 de incinte pentru depozitarea deşeurilor vor fi securizate prin acces pe bază de cartelă. În şedinţa Consiliului Local de marti, aleşii au votat aprobarea indicatorii economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Sistem de acces controlat pentru 530 de puncte de colectare/incinte, în Municipiul Oradea”.

Cheltuielile pentru realizarea acestui sistem de acces pe bază de cartelă în cele 530 de incinte pentru depozitarea deşeurilor vor fi suportate de operatorul de salubritate. „Prin acest sistem, se va elimina murdăria şi dezordinea făcută în aceste incinte de anumite persoane, doar locatarii blocurilor de locuinţe având acces la incinte”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă. Măsura are rostul de a limita accesul scotocitorilor în pubele, care fie împrăştie gunoiul în jur, fie sustrag din publele materialele refolosibile care se pot comercializa.

În actul adiţional

În luna mai a acestui an, Primăria a semnat cu RER Ecologic Service SA un act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a oraşului prin concesiune, privind prelungirea cu 4 ani a duratei contractului, în condiţiile asumării de către operator a realizării şi finanţării unui plan de investiţii în sumă de 850.000 euro fără TVA. Astfel, RER va realiza acum o parte din acest plan de investiţii pe care şi l-a asumat, valoarea sistemului de acces controlat pentru 530 de puncte de colectare sau ncinte, fiind de 553.741 euro, cu TVA inclus.

Panouri fotovoltaice

RER va finanţa şi va realiza planul de investiţii, respectiv se va ocupa de realizarea sistemului de acces controlat aferent fiecărui punct de colectare/incinte, de achiziţia sistemelor de acces controlat individualizat specific fiecărei asociaţii de proprietari arondate, inclusiv realizarea confecţiilor metalice specifice pentru sistemul „uşă în uşă”. În final, vor rezulta 530 de incinte amenajate cu sistem de închidere cu cartelă cu alimentare energie electrică de la panou voltaic. Lucrările au ca termen de finalizare data de 30 septembrie 2017.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor