Incubator de afaceri în turism

Valoarea proiectului transfrontalier este de 525.000 euro, iar conceptul de proiect a fost aprobat.

„Proiectul incubatoruluide afaceri în turism este unul transfrontalier realizat în cadrul Programului România-Ungaria 2007-2013, parteneri ne sunt cei din Hajduszoboszlo. Intenţia noastră este ca sediul fostei Primării din Vadu Crişului să se transforme în incubator de afaceri în turism. Aceasta după ce vom mansarda imobilul. Incubatorul de afaceri va avea sală de conferinţă şi un loc unde cei din Hajduszoboszlo îşi vor putea prezenta oferta lor. Bineînţeles că, la rândul nostru, vom beneficia de un spaţiu similar la Hajduszoboszlo » , spune viceprimarul de Vadu Crişului, Ioan Haşaş. Primăria Vadu Crişului lucrează acum la studiul de feyabilitate al proiectului, deoarece acesta trebuie să ajungă pe masa evaluatorilor în luna aprilie. Hajduszoboszlo este cunoscut românilor, în special, pentru ştrandul care se întinde pe 30 de ha. Conform sitului oficial al Hajduszoboszlo, pe teritoriul oraşului se află cel mai mare complex de staţiuni turistice climaterice ale Europei. În oglindă cu Hajduszoboszlo, Vadu Crişului are un potenţial turistic de invidiat, în special datorită amplasării geografice şi peisajului carstic.

Incubatoare goale

Conceptul de incubator de afaceri nu s-a bucurat până acum de mare succes Bihor, în ciuda facilităţilor oferite firmelor incubate : sedii pentru chirii modice şi logistică. Pe site-ul Consiliul Judeţean este publicat un anunţ care îmbie firmele să apeleze la servicii incubatorului de afaceri situat în zona Universităţii. « Acolo au fost firme care aveau ca obiect de activitate consultanţa. Şi care, acum, cu criza s-au retras fiindcă nu prea mai au obiect de activitate, iar cei 200 de euro, cât erau cheltuielile cu sediu, se dovedesc a fi bani mulţi », explică Radu Ţârle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Gândit pentru a relansa zona minieră Popeşti, incubator de afaceri din comună a fost, la rîndul său, mai mult gol.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !