Incubator de afaceri în turism

Incubator de afaceri în turism
Banii, peste 360.000 euro provin din fonduri transfrontaliere.

După proiectul cultural desfăşurat în colaborare cu localitatea înfrăţită Korosszegapati din Ungaria în 2010,  Primăria din Vadu Crişului a depus un nou proiect în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, împreună cu Primăria şi Asociaţia Hotelierilor din Hajduszoboszlo, Ungaria.

„Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România  continuă programele de cooperare transfrontalieră implementate în trecut în regiune (Interreg IIIA în Ungaria şi Phare CBC în România) fiind implementat în cadrul unei structuri instituţionale comune, prin utilizarea de fonduri comune, totodată extinzând şi dezvoltând rezultatele şi experienţele acumulate anterior.Programul oferă potenţialilor beneficiari o gamă variată de oportuntăţi prin intermediul celor două priorităţi – Îmbunătăţirea condiţiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă, comună a zonei de cooperare, Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă.In cadrul acestui program am depus un proiect privind construirea unui incubator de afaceri pe turism la Vadu Crişului iar în oraşul din Ungaria la intrarea principală în ştrandul din Hajduszoboszlo se va realiza un centru de informare pentru turişti”, spune Ioan Hasas, managerul proiectului.

La Vadu Crisului va fi demolată clădirea vechii primării, va fi construită o cladire nouă cu mansarda unde se vor amenaja săli pentru sedii de firme, dar va fi şi o sală de prezentare şi de şedinţe. Aici va funcţiona şi un centru de informare pentru turiştii sosiţi din Ungaria.Valoarea totala a proiectului este de 550.000 de Euro, din care Vadu Crişului, ca lider de proiect are o parte de apr. 360.000 de Euro. Proiectul se va realiza în 24 de luni, cofinanţarea comunei Vadu Crisului este de 2%. „După ce am fost anuntaţi oficial că suntem pe lista  proiectelor aprobate în cadrul celei de-a treia solicitări de propuneri de proiecte am demarat finalizarea actelor necesare semnarii contractului de finanţare”, spune primarul Dorel Cosma.

V.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !