Incubatorul de afaceri, un proiect eşuat

În zona de nord-vest (NV) nu functioneaza nici un incubator de afaceri. De ce? Fiindca nu pot fi subventionate de la bugetele locale. Dupa ce un asemenea proiect a trebuit sa fie autofinantat, la Oradea se încearca construirea unui incubator.

Incubatoarele de afaceri sunt proiecte generoase. Firmele care urmau sa functioneze în aceste incubatoare se bucurau de sediu si logistica.
Gândit pentru a sprijini IMM-urile din zona miniera Popesti, incubatorul de afaceri din Varzari s-a transformat în centru de afaceri. „Centrul de la Varzari a fost construit ca incubator de afaceri cu bani de la Banca Mondiala.

Firmele care urmau sa functioneze acolo o anumita perioada urmau sa plateasca pentru sedii costuri de chirie si regie doar cât sa acopere cheltuielile imobilului, spune Theodor Petroni, seful Integrarii Europene din judet. Primaria urma sa acopere restul cheltuielilor. Fiindca incubatorul nu a mai putut fi subventionat, s-a transformat în centru de afaceri”.

Afaceri euroregionale


O alta tentativa în domeniul construirii incubatoarelor de afaceri ar urma sa prinda contur, „daca totul merge struna”, în toamna anului 2007. Obiectivul proiectului este sprijinirea afacerilor cu caracter euroregional. Incubatorul ar urma sa se construiasca în curtea fostei vile de protocol a PCR, vizavi de Hotelul Dacia-Continental.

Consiliul Judetean Bihor a adoptat deja o hotarâre în acest scop, prin care se angajeaza sa contribuie cu 20% din valoarea proiectului, adica cu 100.000 de euro. Valoarea totala a proiectului este de 500.000 de euro, iar proiectul a fost depus pe Programul Phare CBC, spune seful Biroului Integrare Europeana, Theodor Petroni. Proiectul va fi evaluat în primavara anului care bate la usa.

Bursasiu Veronica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !