Încurajaţi de UE să fie creativi

Participanţi
Participanţi
Traducerea şi promovarea operelor literare pe pieţele UE, festivaluri de film care promovează filme europene, fonduri pentru cooperarea la nivel internaţional privind realizarea de filme, dezvoltarea publicului în scopul stimulării culturii cinematografice şi al creşterii interesului pentru filmele europene, printr-o gamă largă de evenimente.

Toate acestea sunt încurajate de Europa Creativă. Biroul Europa Creativă România, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor a organizat la Oradea, joi, în Sala Forum a Hotelului Continental Forum, un eveniment dedicat operatorilor din sectoarele culturale şi creative care vor să acceseze anul acesta finanţările Programului Europa Creativă pentru proiecte de cooperare europeană. Evenimentul a avut două părţi: o informare generală despre Europa Creativă şi liniile de finanţare ale subprogramului Cultura şi un atelier de lucru dedicat completării şi depunerii propunerilor de proiecte în cadrul liniei de finanţare proiecte de cooperare europeană. Peste 40 de reprezentanţi ai principalelor institutii de cultura din Bihor şi din Satu Mare au participat la eveniment. Actori, lideri ai unor formaţii artistice, primarii de Borş şi de Popeşti au fost prezenţi la eveniment.

Europa Creativă 2014 – 2020 este programul de finanțare al UE dedicat operatorilor din sectoarele culturale și creative cu minimum doi ani de existență juridică. Europa Creativă are trei subprograme: Media, Cultura și o componentă transsectorială dedicată garantării creditelor bancare și cooperării în domeniul politicilor culturale. Subprogramul Cultura sprijină proiectele de cooperare între minimum trei țări, traducerile din literatura europeană, platformele europene care sprijină mobilitatea și promovarea creatorilor și rețelele europene care contribuie la profesionalizarea operatorilor din sectoarele culturale și creative.Programul este gestionat de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, unde se trimit și se evaluează toate proiectele. La nivel național, Biroul Europa Creativă România oferă informații și asistență tehnică gratuite operatorilor care doresc să-l acceseze. Mai multe informații:

Pagina Programului Europa Creativă: www.ec.europa.eu/creative-europe

Pagina Biroului Europa Creativă România: www.europa-creativă.eu/cultura0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !