Încurajaţi să investească în Polonia

Încurajaţi să investească în Polonia
Aflată la Varșovia pentru semnarea Acordului de Parteneriat dintre Uniunea Națională a Patronatului Român și Employers of Poland, delegația oamenilor de afaceri din România a avut onoarea să fie primită de către ambasadorul Ovidiu Dranga, la sediul ambasadei României din Varșovia.

Timp de o oră și 30 de minute, discuția dintre ambasador și delegația română s-a desfășurat sub auspiciile unei sincerități depline, a unui pragmatism necesar în vremurile de astăzi și cu foarte multe abordări concrete în ceea ce privește colaborarea dintre ambasada României din Varșovia și reprezentanții mediului de afaceri din România.

Bun cunoscător al evoluției mediului de afaceri din România și în același timp foarte dornic de a contribui la crearea unor punți trainice, de legătură între mediul de afaceri din România și cel din Polonia, ambasadorul Dranga a propus realizarea unor activități comune, care să aducă concretul în evoluția relațiilor dintre marile afaceri din cele două țări: realizarea ediției a doua a evenimentului „Go Romania!”, eveniment ce se desfășura chiar în timp ce delegația română se afla în Polonia; găsirea unor soluții legale pentru ca spațiile excedentare ale sediilor ambasadelor României în diverse țări să fie folosite de către reprezentanții mediului de afaceri; punerea la dispoziția mediului afaceri din România a personalului calificat din cadrul ambasadei, pentru a putea facilita realizarea unor contacte viabile cu reprezentanții media din Polonia, astfel încât companiile românești să fie încurajate să investească în Polonia; sprijin oferit de ambasada României în Varșovia pentru ca evenimentul „Go Romania!” să aibă o replică și pentru Cehia și partea estică a Germaniei.

Contribuind în mod substanțial la înființarea Camerei Bilaterale de Comerț Polono-Române, ambasadorul Dranga se dovedește a fi un exemplu de ceea ce trebuie să fie un ambasador activ și deschis față de mediul de afaceri.

De altfel, ambasadorul României în Varșovia a și organizat în partea doua a zilei o altă întâlnire la sediul ambasadei, între delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român și președintele Camerei Bilaterale de Comerț Polono-Române, domnul Gheorghe Cristescu, având deja o istorie comună de activități între Camera Bilaterală de Comerț Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatului Român, precum participarea unor firme românești la un mare târg de produse alimentare de la Varșovia, participare facilitată de Camera Bilaterală de Comerț Polono-Română, precum și organizarea comună a evenimentului „Go Romania!”. Cele două organizații și-au propus să intensifice colaborarea dintre ele, astfel încât România și Polonia mediului de afaceri să simtă existența celor două organizații. Momentul practic al vizitei delegației române la Varșovia a fost organizarea unui B2B la care au participat cele 18 companii din România și companii din Polonia, dornice de a închega relații comerciale polono-române. Agricultura, turismul, IT-ul, construcțiile civile, construcțiile industriale, dezvoltările imobiliare, energiile regenerabile și industria alimentară au fost câteva din domeniile acoperite de companiile române și poloneze la întâlnirea B2B.

Cinci județe din România au fost reprezentate de către companii private în această misiune economică de la Varșovia. Uniunea Națională a Patronatului Român își dorește ca astfel de întâlniri de afaceri să fie organizate și pe teritoriul României.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !