Incurcate sunt itele justitiei…

Cadrul legal este intrepretat diferit de cele două părţi aflate în proces.

Potrivit Legii 150/1990, invocate de de Fundaţia pentru Tineret, patrimoniul fundaţiilor pentru tineret se constituie din bunurile, inclusiv fondurilor băneşti, ce au aparţinut fostelor UTC-uri.

„Din dispoziţiile legii rezultă că acestea se referă la patrimoniul fundaţiilor pentru tineret deja existente, motiv pentru care dispoziţiile Legii nr. 150/1990 nu se aplică acelor fundaţii care s-au constituit după data intrării în vigoare a legii menţionate, respectiv după data de 21 mai 1990. Prin urmare dispoziţiile legale nu se aplică Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor, care şi-a dobândit personalitatea juridică la data de 1 iulie 1991, deci după data intrării în vigoare a Legii nr. 150/1990”, consideră juriştii Primăriei.

Aceştia susţin că, de fapt, Primăria este stăoână de drept peste patrimoniul UTC-ului din Oradea: „Imobilul Casei de Cultură a Tineretului face obiectul Legii nr. 18/1991, care stabileşte următoarele: Construcţiile afectate unei utilizări sociale sau culturale trec fără plată, în regim de drept public, în proprietatea municipiilor şi în administrarea primăriilor”.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !