Indemnizaţii de şomaj diferite

1Comentariu
Indemnizaţii de şomaj diferite
Anul 2006 începe cu o noua lege a somajului. Potrivit acesteia, începând cu anul acesta cuantumul indemnizatiei de somaj si perioada de acordare a acesteia vor fi diferite, în functie de stagiul de cotizare.

Astfel, persoanele cu stagiul de cotizare de cel putin un an vor primi indemnizatie sase luni, cele cu un stagiu cuprins între un an si cinci ani – noua luni, iar cele cu un stagiu de cotizare de peste zece ani – 12 luni.


Cuantumul indemnizatiei este o suma acordata lunar de 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu stagiul de cotizare de cel putin un an. La aceasta se va adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote diferentiate în functie de stagiul de cotizare.

Cote procentuale

Pentru un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani, cota aplicata va fi de 3%, pentru un stagiu de 5 ani – 5%, iar pentru cel putin 10 ani – 7%. Persoanele cu un stagiu de cotizare de peste 20 de ani vor beneficia de o cota de 10%.


„Noua lege face dreptate în ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de somaj”, este de parere Dorel Draghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor