Indicele de confort termic, depăşit în aproape toată ţara

Indicele de confort termic, depăşit în aproape toată ţara
Atmosferă sufocantă şi caniculă în aproape toată ţara. Indicele de confort termic a depăşit pragul critic în aproape toate zonele ţării, pe litoral atingând valoarea-record de 90 de unităţi.

România abia mai respiră.  Indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80 de unităţi în aproape toată ţara. Cel mai grav este pe litoral, unde acest indice a ajuns la 90 de unităţi la ora 15.00.

Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. În mod normal, corpul se răceşte prin transpiraţie, proces în timpul căruia apa se evaporă, iar ca urmare căldura reţinută se diminuează. Atunci când umiditatea relativă este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta înseamnă o răcire mai lentă a corpului, care reţine mai multă căldură decât ar face-o în aer uscat. Pragul critic este de 80. Acolo unde valoarea este egală sau mai mare, populaţia trebuie să se protejeze adecvat, potrivit specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Sursa: realitatea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !