Indiferenţi cu sinistraţii

La 18 aprilie a acestui an, Crucea Rosie Româna a declansat în întreaga tara operatiunile de asistenta umanitara de urgenta în toate zonele afectate de inundatiile din aceasta primavara.

Pentru a putea asigura sinistratilor transporturile de ajutoare umanitare de care acestia au nevoie, Societatea de Cruce Rosie a facut apel la ajutorul tuturor românilor. Bihorenii au fost si ei rugati sa dea dovada de compasiune si sa ajute financiar sau cu obiecte persoanele aflate în zonele calamitate. Apelul a fost difuzat si în mass-media locala si a fost deschis un cont la Banca Transilvania.

Se pare însa ca acest apel a trecut neobservat pe lânga oradeni. Acestia nu s-au înghesuit sa dea o mâna de ajutor. „Pâna în data de 4 mai am primit donatii în valoare de 4,3 milioane de lei vechi, doua frigidere si 16 litri de ulei”, ne declara presedintele filialei Bihor a Societatii de Cruce Rosie, Alexandru Pantea. Oradenilor si mai ales firmelor oradene li se mai face un apel de a-si ajuta semenii cu bani, obiecte de uz casnic sau alimente.

Nu trebuie haine

Pentru a înlesni donarea unor obiecte mai greu de transportat, cei de la Crucea Rosie vor asigura acest transport pâna la sediu cu vehiculele proprii. Hainele nu sunt necesare, deoarece societatea are un stoc de îmbracaminte pe care îl va dona sinistratilor.

„Ardelenii au fost foarte solidari cu fratii lor din Banat în timpul crizei de anul trecut, si speram ca acest lucru se va repeta si cu cei afectati de inundatii de pe malurile Dunarii”, spune Alexandru Pantea. Societatea de Cruce Rosie colaboreaza cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si cu prefecturile din tara pentru ca ajutoarele sa fie cât mai eficient distribuite.

Oamenii nu trebuie sa se teama ca banii lor nu vor ajunge acolo unde trebuie, deoarece pentru toate donatiile vor fi eliberate chitante. Le mai amintim o data bihorenilor ca pot depune ajutoarele la casieria filialei Bihor de Cruce Rosie din Oradea, Bdul Dacia nr. 23, bl. 7A, zilnic între orele 8:00-15:00, precum si în contul deschis la Banca Transilvania Oradea. Cont: RO 88 BTRL 0050120572205300.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !