Indignare la plata spitalizării

Legea 95/ 2006 a asigurărilor sociale de sănătate arată că persoanele care nu au cotizat la CJAS în ultimii cinci ani vor beneficia de asistenţă în spitale doar la urgenţă. Aceasta nu înseamnă că medicii nu vor primi pacienţii în spitale sau că nu îi vor trata ca şi până acum.

Doar că la externare vor primi o factură pe care sunt obligaţi să o plătească. Legea a intrat deja în vigoare, iar cei care nu au asigurări se pot trezi cu surprize neplăcute.

Cei care trec pragul spitalului, fie că au asigurări de sănătate fie nu, sunt indignaţi de veste. „Păi cum vine asta? Adică dacă sunt fără serviciu de cinci ani, dar am cotizat o viaţă, acum să plătesc? Nu mi se pare normal. Niciodată nu am plătit asta”, spune Valerica Rotaru.

„Este şocant ceea ce se întâmplă. Nu toţi au bani să plătească. Şi atunci ce fac? Le vine factura acasă şi se uită la ea! Doamne fereşte!”, consideră Elena Suba.
„Asigurările de sănătate trebuie plătite. Măcar la minim pe economie. Altfel mi se pare corect să plătească spitalizarea. Fiecare trebuie să ne gândim la ziua de mâine”, afirmă Vasile Stoica.

Pacienţii, chiar şi pensionarii, înainte de internările programate, sunt obligaţi să obţină de la CJAS Hunedoara adeverinţe doveditoare sau să-şi achite restanţele.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !