Indignare Papală

Indignare Papală
VATICAN – Papa Benedict al 16-lea a lansat o serie de atacuri dure împotriva realităţilor sociale şi morale din America Latină. Aceste declaraţii, rostite în limbile spaniolă şi portugheză, au fost făcute în discursul de deschidere a Conferinţei Episcopilor din America Latină, organizat la Aparecida, principalul loc de pelerinaj al catolicilor din Brazilia.

Acest discurs a încheiat cea de a cincea şi ultima zi a vizitei suveranului pontif în America Latină.

Asemenea predecesorului său, Ioan Paul al II-lea, suveranul pontif a lansat un atac dur la adresa principiilor marxiste, care i-au influenţat şi pe adepţii teologiei Eliberării, împotriva căreia el a luptat încă din perioada în care era cardinal.

Papa nu a avut mai multă indulgenţă nici la adresa capitalismului şi globalizării, pe care le consideră responsabile de apariţia prăpastiei economice dintre săraci de bogaţi. Capitalismul a dus la degradarea demnităţii umane prin intoxicarea cu droguri şi alcool şi întreţinerea senzaţiei unei fericiri iluzorii, a declarat papa. El nu a dat nume, dar prin critica marxismului a lăsat să se înţeleagă că este vorba de regimurile de stânga din Venezuela, Nicaragua şi Bolivia. Pe de altă parte, Brazilia, a cărei conducere se declară de centru-stânga, a îmbrăţişat principiile pieţei şi nu a făcut nimic pentru cei săraci, a mai lăsat să se înţeleagă Benedict al 16-lea.

Suveranul pontif a făcut referire la morala creştină cu privire la instituţia familiei. El a condamnat avortul, contracepţia, începerea vieţii sexuale înaintea căsătoriei, precum şi relativismul moral care le generează.

Benedict al 16-lea consideră, de asemenea, că America Latină are nevoie de mai mulţi lideri catolici în media şi universităţi. Aceştia ar urma să îi determine pe ceilalţi credincioşi să nu renunţe la credinţă sau să se convertească la cultele neo-protestante.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase