Indonezia: Gripa aviară a atins nu doar satele

Indonezia: Gripa aviară a atins nu doar satele
Virusul gripei aviare se extinde şi în zonele urbanizate din Indonezia, nu numai în crescătoriile de animale din regiunile rurale, a anunţat Ministerul indonezian al Agriculturii.

Dupa ce au fost acuzate ca nu au actionat suficient ca sa puna capat raspândirii epidemiei, autoritatile indoneziene au decis sa recruteze între 500 si 1.000 de studenti de la facultatile de medicina veterinara pentru a-i determina sa faca cercetari la fermele unde au fost depistate pasari bolnave.

De la data declansarii epizootiei, în Indonezia au fost sacrificati sapte milioane de pui. Seful diplomatiei indoneziene, Hassan Wirayuda, a anuntat ca tara sa este interesata de realizarea unui prototip al vaccinului uman împotriva gripei aviare elaborat de Ungaria, a carui procedura de omologare în spatiul european va începe saptamâna viitoare.

Nu mai putin de 22 dintre cele 32 de provincii indoneziene au fost oficial afectate de gripa aviara, mai ales în zona Jakartei, care are peste 20 de milioane de locuitori.

Virusul a fost, de asemenea, depistat pe cele mai importante insule din arhipelag: Java, Sumatra si Sulawesi. Actiunea autoritatilor de la Jakarta a fost criticata, la sfârsitul lui septembrie, de doua agentii importante din cadrul Natiunilor Unite, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentantie.

Realitatea.tv