Industria prelucrătoare şi serviciile, în creştere

1Comentariu
Industria prelucrătoare şi serviciile, în creştere
Managerii estimează o scădere a preţurilor în comerţul cu amănuntul.Tendință de creștere moderată a activității în industria prelucrătoare și servicii.

Stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcții și servicii. Scădere moderată a prețurilor în comerțul cu amănuntul. Acestea sunt previziunile managerilor pentru perioada septembrie – noiembrie 2016, exprimate în cadrul unei anchete de conjunctură realizate de către Institutul Naţional de Statistică.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundat cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic.

Tendinţe

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%). Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se va înregistra o tendinţă de creştere mai semnificativă (sold conjunctural +38%), în timp ce pentru fabricarea produselor din tutun, tendința va fi de scădere (sold conjunctural -36%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În construcţii, se preconizează că se va înregistra o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -6%). Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -4%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora.

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de scădere a activităţii economice (sold conjunctural -26%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o scădere (sold conjunctural -17%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -14%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o scădere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural -15%).

Conform estimărilor, managerii intervievaţi sunt de părere că cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor